Tänkte bjuda på 2 bra recept på pizzadeg, dessa blir bra varje gång. Den första passar för tunna pizzor och den andra om man föredrar panpizza. Därutöver så ska ni få lite länkar på olika pizzor, hoppas att ni hittar något som kan passa – varför inte till helgen?
Det här med fyllningar får vi spara till en annan gång, men vill ni se en av mina favoriter så ska ni spana in Pizza Chicken Frostrosor!
Pizzadeg 1, 1 plåt tunn pizza
25 gram jäst ( ½ paket)
2 dl fingervarmt vatten (ta inte fingervarmt direkt från kranen utan värm upp)
1 tsk salt
1 nypa socker
2 msk olja
6 dl vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner salt, socker och olja. Arbeta in mjölet och arbeta degen smidig. Ju mer du knådar desto mer glutentrådar bildas. Låt jäsa under bakduk i 30-60 minuter innan utbakning.
Pizzadeg 2, 1 plåt panpizza
¾ paket jäst
4 dl vatten
¾ dl olja
1 ½ tsk salt
1 tsk socker
Cirka 12 dl vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner salt, socker och olja. Arbeta in mjölet och arbeta degen smidig. Ju mer du knådar desto mer glutentrådar bildas. Låt jäsa under bakduk i 30-60 minuter innan utbakning.
Pizza Chicken Frostrosor >> |
Lättlagade lökpizzor >> |
Minipizzor >> |
Hastpizza >> |
Tacopizza >> |
Salami- och pestopizza med mozzarella >> |
Åh så gott :)
SvaraRaderaMums, vilka goda pizzor! Och stort tack för receptet på degar.
SvaraRaderaVad gott det ser ut! Hemmagjord pizza smakar så gott.
SvaraRaderaTack för alla bra tips, vi fastnar gärna i samma fyllning.