onsdag 31 augusti 2011

Kycklingfiléer i ugn - i en sås med vitlök, citron och oregano

 Ni som följer bloggen även via Facebook (Följer du inte bloggen via Facebook än, men vill gärna göra det, så kan du klicka på gilla-knappen långt ner till höger här på bloggen eller via www.facebook.com/Frostrosor) fick en blänkare om denna rätt i fredags. Det var ett eget hittepårecept som in i ugnen strax efter klockan åtta på morgonen och ut igen 25 minuter senare. Perfekt att ha dagens mat klar så tidigt. Den åt vi när vi kom tillbaks från öppna förskolan. Då var det bara att koka pasta till. Jag använde sojagrädde i receptet men det går lika så bra med mjölkalternativ, dvs. grädde.

Bilden frestar inte lika mycket som ingredienslistan för denna kycklingfilé i ugn; härlig sås med vitlök, citron, oregano, bacon och champinjoner. Har ni inte allt hemma så gör det inget, men kombon vitlök, citron, oregano är ljuuuuvlig! Enjoy mina vänner!

Kycklingfiléer i ugn - i en sås med vitlök, citron och oregano

900 gram kycklingfiléer
4 dl grädde eller mjölkfritt alternativ
1 vitlöksklyfta, pressad
Skalet och saften från ½ citron
3 tsk torkad oregano
1 paket bacon
1 burk champinjoner
Salt
Peppar
2-3 msk maizenastärkelse (den större mängden om kycklingfiléerna varit frysta och släpper mycket vätska)

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Strimla bacon och lägg ut över kycklingfiléerna tillsammans med urvattnade champinjoner. Häll upp grädden i en vispskål, pressa ner vitlöken, riv ner citronskal och pressa i citronhalvan. Strö ner oreganon och vispa ner i grädden. Salta och peppra. Häll över kycklingfiléerna och tillaga i ugn på 225 grader i cirka 25 minuter. Servera pasta till.
 
 

3 kommentarer:

  1. Oavsett hur det ser ut på bilden så låter det oerhört gott! Skönt att ha middagen färdig:)

    SvaraRadera
  2. Låter väldigt gott! Perfekt att kunna förbereda maten.

    SvaraRadera
  3. Mårtenssons kök och Remsan: Detta blev verkligen gott! :-)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.