torsdag 4 augusti 2011

Avokadopasta med lax och räkor

 Jag gör regelbundet olika varianter av denna rätt, som enligt ursprungsreceptet innehåller avokado och räkor. Andra gånger blir det istället kallrökt lax och avokado. Och denna gång blev det alla tre; avokado, lax och räkor. Dessutom gjorde jag rätten mjölkfri och bytte ut creme fraichen mot ett mjölkfritt alternativ.

 Avokadopasta med lax och räkor

 200 gram skalade räkor eller 500 gram räkor med skal
200 gram kallrökt lax
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl hummerfond (flytande fond + vatten)
2 dl creme fraiche eller mjölkfritt alternativ såsom Oatley
Skal och saft av en halv citron
Några stänk cayennepeppar
2 avokadon
Salt och peppar

Nykokt pasta

Skala räkorna. Strimla laxen. Skala och hacka vitlöken och fräs den i smöret i en gryta. Rör ner mjölet och späd med buljongen. Låt koka en stund och rör sedan ner creme fraiche/mjölkfritt alternativ, citronsaft, citronskal och cayennepeppar. Låt såsen sjuda i några minuter. Dela och kärna ur avokadorna. Rör ner räkor, lax och avokadon i såsen. Låt allt bli varmt men inte koka. Häll såsen över nykokt pasta.



7 kommentarer:

  1. Vad gott!! Snabbt, enkelt o gott!!

    SvaraRadera
  2. Oj, vad gott och enkelt! Detta kommer jag absolut att prova! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Det ÄR något visst med avokado! Helt enkelt tokgott...
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  4. Mårtenssons kök: Nej, det var kritvit pasta, inte ens fiberpasta! From nästa vecka blir det ju zucchinipasta för mig om jag lagar detta!

    SvaraRadera
  5. Hur många personer är detta beräknat till? :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.