torsdag 18 augusti 2011

Kladdkaksmuffins med grädde och trädgårdsbär

 Det går att göra snygga bakelser på ett väldigt enkelt sätt av muffins, denna gång av kladdkakemuffins! Mina svärföräldrar hade med sig av sin trädgårdsskörd; krusbär, röda vinbär och svarta vinbär så jag passade på att dekorera kladdkaksmuffinsen med lite grädde och dessa bär. Snyggt, gott och enkelt. Sedan tänkte jag vara lite extra lyxig och använde choklad med 70% kakaohalt i muffinssmeten. Lite synd för jag tycker nog i ärlighetens namn att muffinsen fick för kraftig smak av mörk choklad. Det blev bättre med lite extra florsocker på muffinsen. Så nästa gång så tänker jag bara ta vanlig mörk dessert&bak choklad (Obs! Inte blockchoklad). Jag måste dock tillägga att jag frös in överblivna muffins och nu smakar de inte bittert alls längre. Hursomhaver, gör kladdkaksmuffins nästa gång ni funderar på att göra en kladdkaka!

Kladdkaksmuffins med grädde och trädgårdsbär, 15 stycken

100 gram smör
100 gram mörk choklad
1 dl ljus sirap
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 krm salt

Till dekoration:
Vispad, lätt sötad grädde
Färska bär

Smält smöret i en kastrull. Lägg ner chokladen i bitar och låt smälta. Tillsätt även sirapen och ställ åt sidan. Vispa snabbt ihop ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner i ägg-socker-smeten. Vänd även ner blandningen med smör, choklad och sirap i smeten. Ta fram en muffinsplåt. Lägg en bullform i botten på varje hål. Fördela smeten i formarna, Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 12 minuter. Låt muffinsen svalna oc gotta till sig över natten. Spritsa på grädde och dekorera muffinsen med bär strax innan servering.


6 kommentarer:

 1. Mums, jag älskar kladdkakemuffins! Så enkelt, och SÅ gott =D

  SvaraRadera
 2. Så himla fina kakor du gjorde, både dessa och de i det tidigare inlägget! Ser så härligt somrigt ut.

  Sen gillar vi ju verkligen ostbrickan, mums!

  SvaraRadera
 3. kladdmuffins brukar jag också gör men jag har inte lagt på bär någon gång. Ser fräscht ut!

  SvaraRadera
 4. Alexandra: Ja, visst är det smaskens!

  Mårtenssons kök: Tack! Klart ni gillar ostbrickan, förstår jag ju!

  Tant Gul: Perfekt med bär på toppen nu när det är säsong!

  SvaraRadera
 5. Det ser så gott ut med de färska bären som dekoration!

  SvaraRadera
 6. Hanna - Bakfanatt: Ja, bären är som finaste juveler!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.