måndag 15 augusti 2011

”Kalas-Kotten” med köttbullar och vindruvor

Nu har sönerna firats rejält! Det bidde dubbelkalas för 1- och 3-åringen och gästerna strömmade in till oss igår efter lunch och de sista styrde kosan mot Norrland först vid kvällskvisten! Åh, så roligt det är med kalas; när man ser glädjen i barnens ögon när de får gratulationer, river upp paket, får umgås med nära och kära, fiskar fiskedamm och äter sin tredje bulle! Roligt, men också mycket jobb! Fast det är såklart värt det! Denna vecka på bloggen, går åt till att presentera allt som dukades fram!

 
Först ut har vi ”Kalas-Kotten”, vår egna lilla spexade igelkott med ett halvt vitkålshuvud till kropp, köttbullar och vindruvor på tandpetare som taggar och en bit päron med nedstuckna russin till huvud och ögon! Här snackar vi tilltugg på cocktailpinnar i en ny version. Här tänkte jag på de yngsta gästerna, så att de skulle få i sig lite salt också på ett roligt sätt! Många vuxna med barnasinnet kvar åt dock också glatt av kotten, som det inte blev så mycket kvar av! Väldigt lätt att göra och variationsmöjligheterna är ju onändliga: osttärningar och oliver, korvbitar och gurka och ni kommer på fler själv!

Visst är den snygg?

”Kalas-Kotten” med köttbullar och vindruvor

½ vitkålshuvud till kropp
500-750 gram köttbullar beroende på storlek på vitkålshuvud
500 gram kärnfria vindruvor
1 päron eller 1 äpple för att forma huvudet
Russin eller annat kreativt till ögon
Cocktailpinnar / tandpetare

 Lägg ett halvt vitkålshuvud med snittytan ner på ett runt fat. Stick in tandpetare i vitkålshuvudet (börja nerifrån) och stick sedan in köttbullar på tandpetarna. Stick in fler tandpetare allt eftersom du ser hur mycket köttbullar som får plats. Tryck in köttbullarna så att du får plats att toppa med en druva också. När hela kroppen är täckt, skär till päronet till ett huvud åt igelkotten och stick in russin till ögon!

5 kommentarer:

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.