fredag 5 augusti 2011

Hot dogs a la Frostrosor – smördegslindad korv

 God kväll på er! Hoppas att veckan varit bra och att ni fått en mysig start på helgen! Fredagkvällar vill vi äta lite gott, mysmiddag med barnen och ändå något där man inte behöver stå och slava vid spisen i timmar. Jag lanserar härmed Hotdogs a la Frostrosor – smördegslindad korv! Fram med korvar, gärna kryddiga korvar med hög kötthalt. Grillkorv går också bra men då får man ösa på med fyllning istället! Dyk därför in i kylskåpet och skafferiet och gräv fram allt möjligt som tillbehör till korven; chilisås, bacon, ketchup, tomatpuré, senap, bostongurka, oregano och ost! Sen är det bara att låta kreativiteten flöda och fingrarna arbeta! Och det gjorde 2-åringens små fingrar kan jag lova. Han lindade baconskivor på sin grillkorv, smetade på med senap på smördegen och rullade sedan in korven i den! Härligt härligt tyckte han och gick loss för fulla muggar. Roligt att han tyckte det var roligt… MEN på korvsnurrornas utseende kammade han inte hem många poäng! Haha! Egentligen är detta inte ens bloggvänligt ur bildsynpunkt så ni får inga bilder på kladdandet men väl en bild på det färdiga resultatet. Obs! Är man bara en vuxen så minskar risken för kladd betydligt!

Familjens betyg då? ”Det här var gott mamma!” fick 2-åringen fram med munnen full och åt tre stycken! N, snart 1 år, åt glatt han också men fick sin korv ganska naturell och slängde hälften av smördegsbrödet på golvet. Jag och mannen tyckte att det smakade godast med de kryddiga korvarna (vi valde en italiensk korv med hög kötthalt och mycket vitlök). Jag gillade kryddkombinationen ost, chilisås och oregano bäst! Kan också tänka mig att prova lite dijonsenap i!

Hotdogs a la Frostrosor – smördegslindad korv

1 paket smördeg (400-500 gram, plattor)
1 paket grillkorv
1 paket kryddig korv, t.ex. lammkorv (jag använde en italiensk korv med hög kötthalt och mycket vitlök)

Förslag på tillbehör/fyllning:
Bacon
Ostskivor
Chilisås
Oregano
Senap
Ketchup
Bostongurka

Ägg till pensling

Tina smördegsplattorna utspridda på en plåt. Dela om så önskas. Jag delade vissa diagonalt och snurrade ihop som gifflar. Linda in korven i ost och bacon, övriga ingredienserna läggs på smördegsplattan, gärna så att det inte rinner ut. Lägg alltid skarven neråt. Pensla med ägg. Grädda på 225 grader i 15 minuter.

7 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé. Barn (ja vuxna med för den delen) blir alltid lite extra lyckliga när de kan få plocka och testa (kladda) själva precis hur de vill.

  SvaraRadera
 2. vad härligt när alla kan testa och prova utifrån sin egen smak och tycke. Framför allt barnen brukar bli extra lyckliga då...:-)

  SvaraRadera
 3. Kanontips! Ska jag (Anki) minsann ta med till jobbet och föreslå som mellanmål. Kul att alla kan göra sin egen och få det de vill ha på!

  Ha en härlig helg,
  Mårtenssons

  SvaraRadera
 4. Ser ju smarrigt gott ut =) kommer absolut att testa detta ...

  SvaraRadera
 5. Säger som jag brukar: Det ser jättegott ut! :)

  SvaraRadera
 6. Mums! Perfekt fredagsmys snacks ju! Ps. Ang din fråga om Grilloumi, jag håller helt med dig, den blir ju helskum. Testade en gång och tänker inte testa igen. Ha en bra vecka!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.