Jag trodde mig ha hittat glass när jag upptäckte en 2-liters
glassbytta i frysen. Istället var byttan full med blåbär! Tjoho! Jag som trodde
att vi ätit upp nästan allt. Rolig upptäckt det där. Inte lika roligt att hitta
och kasta frystorkade frallhalvor. Brukar det bo sådana i din frys också?
I vilket fall som helst så gjorde jag en seg-knäckig
blåbärspaj för att fira min upptäckt. Det går bra att byta ut blåbären mot
äpplen istället. Pudra på lite kanel i så fall och uteslut citronskalet. Mums!
Idag har jag förresten gått med i Instagram! Med stapplande
steg försöker jag upptäcka fenomenet. Än så länge är allt en enda röra. Skulle du
nu mot förmodan vilja följa mina tappra försök att hashtagga mina matbestyrbilder
på Instagram, så hittar du mig som Frostrosor där också.
Ha nu en riktigt härlig kväll! Tittar på du på hockeyn?
Seg-knäckig blåbärspaj
4 dl blåbär (jag använde frysta)
1 msk socker
2 tsk potatismjöl
1 tsk kardemumma
100 gram smör (eller mjölkfritt margarin)
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Skalet från ½ citron
1 ägg
Kardemumma att pudra på toppen
Jag har bakat en smulpaj idag. Dock lät det lite spännande med dina ingredienser som kardemumma och citron. Skall jag komma ihåg till nästa pajbakning. // UllanBullan testar i köket
SvaraRaderaJag är lite svag för kombinationen blåbär, kardemumma, citron! Har använt den flera gånger, med lyckat resultat!
RaderaSå gott det ser ut och glass till blir perfekt. Jag finns också på instagram, så jag skall följa dig :) Ha en fin fredag!
SvaraRaderaOch nu följer även jag dig!
Raderajag är ju ingen storbakare som du säkert vet, emn paj klarar jag och har snart rabarber hemma.
SvaraRaderaDå byter jag nog ut blåbären i ditt recept och provar det.
Trevlig helg!
Lena från make a head food
Det låter som att det kan bli en god paj!
RaderaMin mamma är nästintill galen när det kommer till att plocka blåbär så vårt förråd i frysen sinar aldrig. Blåbärspaj och rabarberpaj är min absoluta favoriter. Seg-knäckig topping låter gott till de syrliga bären.
SvaraRaderaJa, toppingen är riktigt god, lite beroendeframkallande :-)
RaderaÅh hela mitt sommarhjärta skuttar till! Blåbärspaj så gott :)
SvaraRaderaJamen, visst är det!
RaderaJag fick blåbär av min mamma, för våra är slut. Men det ska få bli sylt ist :-) Japp, jag har hittat dig på instagram, något som jag tycker är jättekul!
SvaraRaderaSylt är gott! Kul att du följer på Instagram!
RaderaTack för receptet! Saknade potismjöl & kardemumma ur skafferiet men pajen blev jättelyckad ändå - bästa bakverk jag någonsin åstadkommit! Fick massor av beröm av mina gäster också!!
SvaraRaderaHej Anette! Har helt missat att svara på detta- förlåt! Men nu när jag såg det så måste jag ju kommentera. Så roligt att pajen blev lyckad! Så bra att du nu har ett skryt-recept på lager, som du kan plocka fram och göra succé med!
RaderaEn fortsatt härlig höst önskar jag dig!
KRAM - Anna/Frostis