lördag 11 maj 2013

Amerikanska pannkakor till frukost


God morgon! Hoppas att du sovit gott!

Det blev ingen långfrukost idag men en god sådan ändå. Jag gjorde amerikanska pannkakor och serverade färsk frukt och bär till. Förmodligen befinner jag mig i något blåbärsrus nu (blev ju så glad över blåbären jag hittade i frysen) och bjuder på ett till blåbärsreceptet på raken. Dock kan du ju själv välja om du ska blåbär till pannkakorna. Jag har utgått från Leila Lindholms recept men anpassat den så att pannkakorna blev mjölkfria. Receptet innehåller både vaniljsocker och citronskal, så detta blir ganska efterrättsaktiga amerikanska pannkakor. Vill du servera bacon till, så bör du nog utesluta smaksättningarna. Jag har tidigare gjort amerikanska pannkakor med banan, de recepten hittar du i arkivet.

Idag blir det röj på baksidan igen! Vi håller på och tar bort häcken på baksidan. Så nu har mannen åkt iväg och hyrt ett gallersläp för att kunna forsla bort bråtet. Och riktigt mycket bråte blir det!

Jag önskar dig en riktigt fin dag! Njut av den!

PS. Tack alla ni gulliga som börjat följa mig på Instagram, så roligt att ni vill göra det! (Frostrosor heter jag där också) DS.

Amerikanska pannkakor

3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Skal av 1 citron (men jag tog bara skalet från ½ citron)
2 msk flytande mjölkfritt margarin
2 ½ dl risdryck                                                                                     
1 ägg
Margarin till stekning

Blanda ihop mjöl, salt, socker, vaniljsocker och citronskal. Vispa ihop margarin, risdryck och ägget. Häll ner det i mjölblandningen och vispa till en slät smet. Hetta upp en panna och klicka ner smet och stek på båda sidorna. Pudra florsocker på pannkakorna innan servering. Servera med smör, sirap och färsk frukt och bär.12 kommentarer:

 1. Vilka fina pannkakor! Lyxig frukost :) Kul att du finns på Instagram! :)

  Önskar dig en fortsatt trevlig helg! :)

  SvaraRadera
 2. Så gott!! Här har det också varit trädgårdsarbete idag. Och jag kommer fortsätta i morgon också. Ha en fortsatt skön helg! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul med trädgård, och solen har skinit!

   Radera
 3. Men åååhhhh det vill jag ha till frukost i morgon!!! Vilket söndagsfrulle det skulle bli!

  SvaraRadera
 4. Vilken frukost!
  Ha en fin dag :)
  Lena från make a head food

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena!
   Hoppas du haft en fin helg!

   Radera
 5. Lyxfrukost minsann! Men det blir sällan det fixas pannkakor till våra frukostar, sådana tillfällen då man önskar det stod en kock i köket:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har ju en kock hemma hos mig, men det är dock inte alltid han som står i köket! Men en kock är väldigt bra att ha! Kan varmt rekommendera!:-D

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.