måndag 13 maj 2013

SvamppastaGod morgon! Hoppas din helg varit skön! Du kanske, liksom jag, har varit långledig med klämdag i fredags? Riktigt skönt att vara ledig fyra dag i sträck. Det går att klämma in både det ena och andra i kalendern.

Nu är det måndag igen och jag försöker skriva det här inlägget i all hast innan jag ska till jobbet, för att du ska få lite läsning innan jag kanske återkommer till dig ikväll igen.
Idag bjuder jag på en svamppasta. Jag använde fryst svamp (blandade sorter) av märket Ica Selection. Du hittar påsen i frysdisken och svampen är riktigt bra. Du kan även använda färsk svamp. Det här är en riktig snabbrätt! Avsluta med att klicka över lite färskost. Jag använde en med valnötter i och den passade riktigt bra.

Nu önskar jag dig en bra start på veckan! Vi hörs mer!

Svamppasta, 4 portioner

300 gram svamp (t.ex. fryst från ICA Selection, upptinad)
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
Salt och peppar
½ burk Rondele-ost
Spaghetti eller annan pasta

Ansa och skölj purjolöken och strimla den. Hacka vitlöken och fräs den tillsammans med purjon i lite olja. Lägg därefter i svampen och fräs ett par minuter. Salta och peppra. Häll över grädden och låt den koka in något. Häll såsen över kokt pasta och lägg på en sked färskost, som får smälta ner över rätten.


Så här ser paketet med färskosten ut, gott att klicka på pastan!

Barnen fick korv till sin spaghetti.
Man sticker ner okokt spaghetti genom korvbitarna och
kokar allt samtidigt. Ja, ni har säkert sett detta någon gång.
Inte speciellt aptitligt enligt mig när man kokar korv i
9 minuter. Men barnen älskar det!

6 kommentarer:

 1. det måste jag verkligen testa, såg super gott ut!

  SvaraRadera
 2. Svampar gillar jag mycket dock plockar och fryser själv. Pastan absolut kommer att testas!

  kram/ Gosia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar också plocka svamp själv. Har faktiskt lite riskor kvar. Kanske ska testa på det också!

   Radera
 3. Vilken fin blogg du har! Ska spana efter den där frysta svampen för nu är min slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack KarinW! Ja, gör det - en silverfärgad påse av märket Ica Selection.

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.