God morgon! Hoppas din helg varit skön! Du kanske, liksom
jag, har varit långledig med klämdag i fredags? Riktigt skönt att vara ledig
fyra dag i sträck. Det går att klämma in både det ena och andra i
kalendern.
Nu är det måndag igen och jag försöker skriva det här
inlägget i all hast innan jag ska till jobbet, för att du ska få lite läsning innan jag kanske återkommer till
dig ikväll igen.
Idag bjuder jag på en svamppasta. Jag använde fryst svamp
(blandade sorter) av märket Ica Selection. Du hittar påsen i frysdisken och svampen
är riktigt bra. Du kan även använda färsk svamp. Det här är en riktig
snabbrätt! Avsluta med att klicka över lite färskost. Jag använde en med
valnötter i och den passade riktigt bra.
Nu önskar jag dig en bra start på veckan! Vi hörs mer!
Svamppasta, 4 portioner
300 gram svamp (t.ex. fryst från ICA Selection, upptinad)
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
Salt och peppar
½ burk Rondele-ost
Spaghetti eller annan pasta
Ansa och skölj purjolöken och strimla den. Hacka vitlöken
och fräs den tillsammans med purjon i lite olja. Lägg därefter i svampen och
fräs ett par minuter. Salta och peppra. Häll över grädden och låt den koka in
något. Häll såsen över kokt pasta och lägg på en sked färskost, som får smälta
ner över rätten.
Så här ser paketet med färskosten ut, gott att klicka på pastan! |
det måste jag verkligen testa, såg super gott ut!
SvaraRaderaJa, gör det!
RaderaSvampar gillar jag mycket dock plockar och fryser själv. Pastan absolut kommer att testas!
SvaraRaderakram/ Gosia
Jag brukar också plocka svamp själv. Har faktiskt lite riskor kvar. Kanske ska testa på det också!
RaderaVilken fin blogg du har! Ska spana efter den där frysta svampen för nu är min slut!
SvaraRaderaTack KarinW! Ja, gör det - en silverfärgad påse av märket Ica Selection.
Radera