onsdag 8 maj 2013

Scones och en dyrgrip från Fortnum & Mason

 Har du sett vilken dyrgrip som flyttat in hos mig! En fantastiskt vacker teburk (fylld med te givetvis), inköpt på det anrika tevaruhuset Fortnum & Mason vid Picadilly circus i London. Det var min chef, som hade med sig teet som souvenir till mig efter sin London-semester. Jag vet nog inte vilket jag mest exalterad över – innehållet eller burken! Jag blev väldigt glad!

Det var lite som ett ”korka upp en dyr champagne”-moment ikväll (tror jag i alla fall, men nu korkar jag ju aldrig upp champagneflaskor)! Först hade jag tänkt göra scones någon morgon nu i helgen när vi är lediga. Tur att jag ändrade mig och gjorde det ikväll när vi hade ett gäng vänner på besök. Det gick ett sus i köket när teburken åkte fram! Och vad är väl bättre än att dricka dyra droppar i gott sällskap! Kvällsfika med te, scones och marmelader – riktigt trevligt!

Jag lägger upp scones-receptet också. Det har publicerats på bloggen tidigare men har nog åkt så långt bak i snurrorna att ingen längre hittar tillbaks till det!

Nu vill jag önska dig en riktigt härlig långhelg! Ta hand om dig vännen!


Engelska scones,  ca 15 stycken
(enkla att göra mjölkfria)

8 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
100 gram rumsvarmt smör (eller mjölkfritt margarin)
3 dl vispgrädde (eller Oatly iMat)
Grädde till pensling (eller Oatly iMat)

Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Klicka ner smöret och nyp ihop det med mjölet. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen och ta ut scones med ett dricksglas. Lägg sconesen på bakplåtspapper, pensla med grädde och grädda på 225 grader i 8-10 minuter.8 kommentarer:

 1. Lyxigt! Te och scones är något så otroligt gott! Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det! Detsamma önskar jag dig Katarina!

   Radera
 2. Jag har en liknande burk från samma luxuösa ställe hemma i köket. Och en kaffeburk. Och en teburk till, från Harrods. Jag älskar vackra plåtburkar! Faktum är att innehållet inte är så tokigt det heller! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt med flera burkar. Då är vi två som gillar plåtburkar - och te! :-)

   Radera
 3. Mmmmm... både för ögat och gommen.
  Kram jannike

  SvaraRadera
 4. Jättefin burk och innehåll du fick :) det är verkligen så gott med scones och te i kombo!

  Härliga dagar du haft, läste om bl a bloggdagen. Det är alltid mysigt att träffa likasinnade :)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.