måndag 20 maj 2013

Sommarsallad



Måndag, måndagsmys och hela familjen är nyklippt! Ja, inga bilder på det men väl bilder från helgen som gått.
I lördags firade jag och mannen vår bröllopsdag. Elva år har vi varit gifta! Det firade vi med lite gott på grillen, bild nedan.
Nu när det börjar grillas, är det trevligt med fräsch sallad också. Lite variation från isberg, tomat och gurka skadar ju inte heller. Så här får ni ett tips!

Sommarsallad

Blandad plocksallad
1 avokado
1 näve druvor
1 näve jordgubbar
1 näve hallon
1/3 gurka

Lägg plocksalladen i botten av skålen. Gröp ur avokadon och tärna den. Sprid ut över salladen och gör detsamma med druvorna, jordgubbarna och hallonen. Skiva gurkan och lägg runtom på sidorna.


Vi åt en grillad entrecoté med grillad sparris och
whiskey- och pepparsås, potatisgratäng och
så förstås sommarsalladen till. 


Imorgon ska jag visa er efterrätten!

6 kommentarer:

  1. Grattis! Och den salladen ser så god och fräsch ut! Roligt att använda bär och frukt i sallader. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det blir uppiggande med bär och frukt i salladen. Plus att barnen smakar, och kanske av misstag råkar äta av det andra också :-D

      Radera
  2. Så härlig sallad! Är så förtjust i frukt i sallader och till kyckling eller kött.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men eller hur! Gott tillbehör!

      Radera
  3. Grattis!! Salladen såg otroligt god ut :-)

    SvaraRadera
  4. Grattis!
    Jag har börjat bli riktigt sugen på fräscha sallader som tillbehör och hel rätt. Din ser riktigt härlig och färgglad ut. Ser ut att ha blivit en riktigt god middag vid eft firande.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.