måndag 6 maj 2013

Stora bloggdagen och lyxhelgMånga av er vet att jag var på Stora Bloggdagen igår på Clarion Hotel i Stockholm, tillsammans med 130 andra fnittrande söta tjejer. 
Är det någon av er som kikar in här och som också varit på stora bloggdagen, skriv i så fall gärna en hälsning i kommentarsfältet med en länk till din blogg. Jag tittar gärna in hos dig! 

Jag gav en biljett till Stora bloggdagen i födelsedagspresent till min väninna som fyllde 30 år (hon skriver denna blogg>>) och dessutom kombinerade vi bloggdagen med en hotellhelg tillsammans med våra familjer. Under tiden som vi var på bloggdagen sprang alla barn och män runt på Junibacken! (Ja, vi har en man var, så ni inte föreställer er något annat!)Testa kameran när man tömt minneskortet måste man ju göra innan man drar ut på äventyr. Jag tar ju såå sällan bilder på mig själv. Det behövs ju kanske inte heller eftersom detta är en matblogg! 


Jag och väninnan lunchade på Vapiano vid skrapan innan bloggdagen började. Har ni ätit på Vapiano någon gång? Lite småroligt koncept tycker jag med korten som man får när man kommer och att maten tillagas på beställning!


Riktigt bra föreläsningar på Stora Bloggdagen av MalenaJannice och Maria, alla inspirerande på olika sätt. Det var en annan Jannike (hon i guld) som drog ihop till bloggdagen, vilket jobb och hon gjorde det så bra!
Däremot blir jag ingen paparazzifotograf kan jag lova. Jag tyckte att det var ganska uppstressande att trängas med alla andra tjejer och försöka fota samtidigt! Kika in hos Thess om ni vill se fler foton från bloggdagen. 


Vinsterna, som lottades ut i pauserna var i alla fall så här många! Tyvärr blev det ingen vinst för mig men en goodiebag gick jag hem med och väninnan vann ett fint smycke!När bloggdagen var slut, styrde vi kosan mot Kung Carl. Det är andra gången vi bor där. Även denna gång fick vi ett familjerum (blev uppgraderade, tack!) med takfönster. Ja, ni ser bilden på sängen överst i inlägget. 
Mina killar kikade ut över takåsarna genom det gulliga yttepytte fönstret!


Och våra vänner, de blev ännu mer uppgraderade! Ser ni vad snyggt med sängen? Och så roligt för dem att få ännu mer lyx. Vi firade ju att de fyllt 30 år och 40 år!  


Som om det inte var nog, kolla in badrumsdelen - helt fantastiskt! 


Hotellfrukost - en favorit att bara få gå och plocka godsaker! Allt på tallriken smakade bra! Dock hoppade jag över äggen. Hotellen är urusla på att koka ägg, säger min erfarenhet. Varför koka löskokta eller blåkokta när de flesta vill ha mittemellan? 


Lördagsmiddagen åt vi på Koh Phangan. Det var ett riktigt bra val, alla hittade något de tyckte om och restaurangen kunde ta hänsyn till alla sällskapets allergier. Dessutom är miljön mysig om än ganska mörk!


Ja fina du, det är så här det ser ut på riktigt. Mannen skär upp sonens mat i mörkret (blixten ljusar upp bilden) så att  han oavsiktligt skär med fel sida av kniven. Sonen i sin tur är inte det minsta intresserad av maten utan fortsätter glatt att spela på telefonen. Sedan kom alla igång med ätandet ändå till slut och tömde faten trots stora portioner! Ja, det var riktigt gott!


 Så här såg min mat ut! Biff i ostronsås och krispiga grönsaker (no hot). Jag tar alltid mild mat, hetta är inte min melodi, åtminstone inte på matfronten! 

Det var lite bilder från vår helg, en riktigt lyckad sådan! 
Nu var det ett tag sedan du fick ett recept, så det ska jag ordna till dig!

13 kommentarer:

 1. Vilken fin helg ni haft! Hotellfrukost är så gott.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig resa! Låter superlyxigt! Tack för tipset om att oliverna finns i vitlökssmak. Det uppskattar jag.

  SvaraRadera
 3. Oj, vilket hotellrum! Så fint! :D

  SvaraRadera
 4. Wow, så härligt det ser ut!

  SvaraRadera
 5. Åh, jag hade också velat vara där men det fick inte plats i min almanacka helt enkelt. Det verkar ha varit en bra bloggdag. Hade varit kul att träffa dig IRL!
  Trevligt att kunna kombinera den med annat trevligt med familjen dessutom. Junibacken tänkte vi testa i sommar för vi har faktiskt aldrig varit där.
  Koh Pangan har jag däremot besökt ett par gånger. Älskar deras restauranger! Som en minisemester i Thailand ha ha.

  SvaraRadera
 6. Hovkonditorn - Tack, ja vi hade det riktigt bra!

  Erika Skogly - Ja, bara att leta!

  Sara på Vardag.nu - Vi gillar att bli uppgraderade (var snäll och läs här Kung Carl) ;-)

  Sanna - Och det var det också, skenet bedrar inte!

  Remsan - Så kan det vara ibland. Men du var ju på en matbloggsträff för bara ett par helger sedan! Ja, någon gång ska jag krama dig Remsan - IRL! Koh Phangan - ja, miljön går inte av för hackor!

  SvaraRadera
 7. Låter supertrevligt med en hel bloggdag! Hade ingen aning om att det fanns en sån, jag traskar nog runt i min egen lilla bloggbubbla verkar det som. Men det är ju alltid spännande och roligt att träffa likasinnade och utbyta erfarenheter och tips. Låter hursomhelst som att det varit en mysig helg för er allihop. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Kjersti det var jätteskojigt att träffa andra likasinnade och lite underligt också. Jag är åtminstone en person som gärna har en datorskärm emellan, hihi men skoj var det med fina inspirerande föreläsningar!

   Radera
 8. Vilken härlig dag här i Stockholm och vilka underbara rum Kung Carl har =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i mina barn-tävlingar som kommer upp under veckan =)

  SvaraRadera
 9. Tusen tack för en super fin helg!

  Kram, min mat och vikt

  Ps. Kan inte av ngn anledning via mobilen kommentera hos ngn om jag försöker välja annat än anonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. KRAM och tack detsamma!
   Det här lever vi på länge!

   Radera
 10. Men oj vilka uppgraderingar av rum! HÄftigt.
  Och tack för att du kom, blir så glad att du tyckte om dagen.
  Kram Jannike

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.