onsdag 21 mars 2012

Pastagratäng - Recept två

 God kväll! Vilken härlig dag med solsken och en nästan ännu härligare kväll. Det var ljummet och härligt i luften ikväll när jag och sönerna var på promenad och lekparksturné.

Dagens middag, som lagades av min man men enligt Vår Middags recept, var en pastagratäng. På receptlappen står det ”Korv-, pasta och tomatpaj utan pajbotten”. Kom igen… Det här är en smaklös pastapudding med slantar av knäppkorv och ett gäng stackars cocktailtomater alltsammans ihophållet av en äggstanning. Tråkigt enligt mig. Varför kan man inte piffa upp med något härligt som rostad paprika, äppelklyftor, lök eller annat piffigt? Familjen har delat ut betyg (1=inte alls gott, 5=jättegott) enligt följande: Mannen gav rätten en 3:a med motiveringen helt ok, 3-åringen drämde glatt till med en 5:a och bevisade att han verkligen stod för sitt betyg genom att sleva i sig två portioner av gratängen och utropa ”Jättegott!”. 1,5-åringen däremot gav rätten en överstryken gaffel genom att klökas upp knäppkorven och rata pastan och efterlysa senap för att pigga upp rätten med. Till honom fick jag värma helgens Biff Lindström-muffins. Jag ger inte rätten mer än en 2:a för det här är bara tråkigt. Och det gröna bestod av 150 gram cocktailtomater! Vi bestämde oss därför för att riva morötter och ha till. Det blir nästan en svag 2:a nu när jag tänker efter. Näringsinnehållet är nämligen ramräknat till hiskeliga 1065 kcal/port och man skyltar återigen att rätten går att laga på 30 minuter, vilket är en omöjlighet om man först ska koka upp pastavatten (gör jag i vattenkokare), koka pastan och sedan ha den i ugnen i 20 minuter, vilket inte räckte.
Imorgon blir det kyckling i middagslådan! Det bara måste bli gott! Håll tummarna! Ha nu en fin kväll!

Pastagratäng, 4 portioner

500 gram okokt pasta
4 ägg
3 dl mjölk
150 gram riven ost
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
500 gram varmkorv
150 gram cocktailtomater

Koka pastan 2 minuter kortare än anvisningen på förpackningen. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar i en bunke. Skär korven i bitar och fördela dem och pastan i en ugnsfast form. Slå över äggblandningen och toppa med cocktailtomater. Sätt in formen i ugnen på 200 grader, i cirka 20 minuter. Obs! Kräver minst 25-30 minuter i ugnen.

7 kommentarer:

  1. Ja de är tur för er att ni har vunnit kassen och inte betalat själva iaf. O jag håller med för de pengar man lägger ut att betala för kassen måste de väl göra en lite bättre rätt än denna! Hur många kronor kan de ha kostat om man hade själv köpt ingredienserna? Hoppas med er att nästa rätt blir lite bättre. Vi hade idag god rätt, men ingen wau!

    SvaraRadera
  2. Mmmm... Tack för det receptet. Ska jag absolut prova! =)

    SvaraRadera
  3. Kändes onekligen tamt när man läste receptet, riktigt illa om 1½ åringen vid bordet inte heller ville käka..

    SvaraRadera
  4. min mat och vikt: Ja, detta känns inte prisvärt!

    Lotta, mamma till Lucas: Gör det på egen risk! ;-)

    Mårtenssons kök: Ja, när han alltsomoftast lever på just korv och pasta. Men han rös och fick upp korven, haha!

    SvaraRadera
  5. det är precis detta jag är rädd för när det gäller att testa den nya flugan med matkassar. Att man får laga rätter som ingen i familjen gillar... Alla verkar så himla nöjda med detta, så det är skönt att höra någon som inte är så överförtjust :-)

    SvaraRadera
  6. Pernilla: Tyvärr är jag ännu inte imponerad av Vår Middag-middagslådan iaf. I februari testade vi Ica Matkassen Inspiration och den höll högre kvalitet tycker jag. Vill du läsa så kan du klicka dit via arkivet 2011-februari!

    SvaraRadera
  7. Hi everybody, here every person is sharing these kinds of knowledge, thus it's fastidious to read this webpage, and I used to pay a visit this website every day.

    My blog: www.jocuri online gratis.ro

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.