onsdag 28 mars 2012

Brownies med mini-marshmallows

 God kväll på er! Har precis nattat två små sjuklingar här hemma. Mannen är på hockey och jag har en kväll själv. Lite deppigt med alla dessa sjukdomar och man blir ju inte piggare av rusket utanför fönstret. Jag får stirra intensivt in i påskliljorna, blunda och drömma mig till sommaren! Vissa dagar känns det dock svårare än andra.

Bjuder i alla fall här på ljuvliga brownies. De kan pigga upp vilken chokladälskare som helst! Jag och sonen bakade dessa och de är busenkla att göra. Receptet har jag konstruerat själv. Denna gång smaksatte vi med mini-marshmallows. Ni kan utgå från grundsmeten och sedan kan ni ha olika saker såsom t.ex. valnötter eller andra nötter också för den delen. Vill ni smaksätta smeten, funkar kanel och kardemumma toppen! På första bilden är kakan nybakt. Längst ner i inlägget ser ni dock bild på hur kakan ser ut när den stått i kylskåp över natten. Ska tilläggas också att den är god även varm! Servera gärna med en glasskula och bär till!

Önskar er en mysig lillördag!


Brownies med mini-marshmallows, 1 form cirka 20x30 cm

200 gram smör (eller mjölkfritt margarin)
150 gram mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl mini-marshmallows (kan bytas ut mot t.ex. 50 gram valnötter)

Smält matfett i en kastrull, bryt chokladen i bitar och låt smälta med på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Rör ihop de torra ingredienserna, utom marshmallowsen. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sedan den smälta choklad- och smörblandningen. Avsluta med att vända ner mini-marshmallowsen. Klä en liten långpanna, ungefärlig storlek 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen, på 200 grader, i cirka 15 minuter.




9 kommentarer:

  1. Ååh vad gott, jag har varit sugen ett tag på att baka brownies. Får se om det blir av snart. :-) Kram Carro

    SvaraRadera
  2. åh såg gott ut och vi får tillsammans fortsätta och drömma om sommaren som är sjukdomsfri hoppas vi!

    SvaraRadera
  3. Ojojoj, så gott det låter och ser ut! Blir ju sugen på att gå rakt ut i köket och baka igen:)

    SvaraRadera
  4. Mmmmmums, så sugen man blir av dessa smarriga bilder!

    SvaraRadera
  5. Oj, så gott det ser ut. Jag hade gärna smakat en bit :)

    SvaraRadera
  6. Carro: Då måste du ju bara ta dig tid till det!

    min mat och vikt: Japp, så gör vi!

    Mårtenssons kök: Haha, ibland får man ju tygla sig själv ändå! :-)

    Amy' piece of cake: Åh, tack!

    Hovkonditorn: Det skulle du gärna ha fått om det inte var så att dessa brownies redan är uppätna!

    SvaraRadera
  7. Såg smaskigt ut! Måste jag testa! Kram!!

    SvaraRadera
  8. Oj 150 minuter, har bara sett recept på ca 20-40 minuter förut. Har den i ugnen nu så vi får se hur den är när den kommer ut :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhnej! Det är jag som har slantit på tangenterna, det ska ju vara 15 minuter. Fy, vad blev det av kakan nu - torr biscotti? Är så ledsen! Förlåt förlåt!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.