måndag 19 mars 2012

Biff Lindström-muffins och potatis- och lökmuffins med fetaostcréme

 Mat lagad i muffinsplåt, kan det bli något må tro? Det bestämde jag mig för att testa och visst funkade det. Man kan väl konstatera att mina potatismuffinsar inte riktigt höll ihop helt. Jag borde förmodligen ha valt en annan potatissort och även strimlat den tunnare. Smaken var dock god. Biff Lindström i muffinsform fungerade däremot alldeles utmärkt. Det var bara att rulla stora bollar av smeten och slänga ner i hålen på en smord muffinsplåt. Hur smidig ugnsrätt som helst! Till detta serverades en fetaostcrème. Till min förtjusning upptäckte jag att även barnen mumsade glatt i sig av biffmuffinsen, kaprisen och de rivna rödbetorna till trots.
Idag har vi varit och hämtat en middagslåda. Så med start imorgon lagar vi middagsmaten efter Coops middagslåda – Vår middag! Följ med!
Nu blir det måndagsmys!

Biff Lindström-muffins

500 gram köttfärs
1 ½ dl Oatley iMat (eller grädde)
3/4 dl ströbröd
½ hackad lök
1 ägg
1 msk grillkrydda
2 tsk timjan
3 medelstora kokta rödbetor, även inlagda går bra
½ dl kapris

Mät upp havregrädden och ströbrödet i en bunke. Tillsätt lök, grillkryddan och timjanet och låt svälla några minuter innan du tillsätter ägget och färsen. Riv rödbetorna på den grova sidan av rivjärnet och rör ner tillsammans med kapriset. Rulla till 8 bollar och lägg ner i smorda muffinsplåtar. Tillaga i den nedre delen av ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.

Fetaostcreme

100 gram fetaost
1 dl grekisk yoghurt
50 gram philadelphiaost
1 tsk flytande honung
1 tsk fryst basilika (eller färsk)
1 tsk fryst persilja (eller färsk)
Salt och peppar
Mosa fetaosten med en gaffel i botten av en liten skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.

Potatis- och lökmuffins

5 medelstora potatisar
1 stor gul lök
2 dl Oatley iMat
2 ägg
2 tsk oregano
Salt och peppar

Strimla potatisen tunt tunt. Hacka löken. Varva potatis och lök i smorda muffinsformar. Vispa ihop havregrädde, ägg, oregano, salt och peppar. Häll över äggstanningen över potatisen och grädda på 200 grader i den nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.





5 kommentarer:

  1. Wow häftigt : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Du e riktig uppfinningsrik o kreativ :) o gott ser de ut också!

    SvaraRadera
  3. Det var ett annorlunda sätt att tillaga middagen på! Iofs har jag lagat många olika rätter i min muffinsplåt, men inte hela middagen :-) Så smidigt.

    SvaraRadera
  4. Jag svårgillar Lindströmmare, men de brukar ha en tendens att falla sönder under stekningen så det här låter smart. Då kan man trycka in ÄNNU mer av det goda i köttsmeten!!!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.