måndag 28 mars 2011

Triple Chocolate Chip Cookies

Seeeega eller spröda? Det väljer du själv! 7-8 minuter i ugnen gör dessa kakor härligt sega när de svalnat. Gräddar du istället dessa i 10-12 minuter får du spröda kakor! Välj själv! Förutom vanligt strösocker testade jag hälften brun farin i dessa kakor. Farinsockret ger kakdegen en härlig kolaton- och färg. Jag lyfter ett varningens finger för att knåda degen för länge! När du tillsätter mjölet och chokladen så ska du endast vända ner det så att mjölet precis går in i degen, INTE MER! Annars flyter kakorna inte ut. Hälsar en som misslyckats tidigare! Sedan är det bara att klicka ut degen på en plåt, trycka till kakorna och svisch in i ugnen. Ja just det, receptet är mitt eget, som jag experimenterat fram från receptet på de tefatstora kakorna!

Triple Chocolate Chip Cookies

150 gram smör
2 dl strösocker
2 dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
200 gram choklad (100 gram mörk, 50 gram ljus, 50 gram vit)

Hacka chokladen. Smält smöret. Rör ihop smör, strösocker, brun farin och vaniljsocker. Häll i ägget och vispa ihop smeten så att den blir lite lätt och fluffig. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt separat. Tillsätt mjölblandningen och den hackade chokladen i smör/ägg/socker-blandningen och rör ihop. Överarbeta inte degen! Klicka ut matskedstora högar av degen på bakplåtpappersklädd plåt. Platta till kakorna innan gräddning. Grädda kakorna i 175 grader i 7-8 minuter för sega kakor eller i 10-12 minuter för spröda. Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.



3 kommentarer:

  1. Så gott, kul att du själv komponerat receptet!

    SvaraRadera
  2. Trippelchoklad! Kan det bli annat än gott? :) Ser mycket goda ut.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.