måndag 14 mars 2011

Grillade drumsticks

Vi åt små kycklingklubbor med lite sallad igår kväll! Perfekta att äta på kvällen eller varför inte göra ett rejält gäng och ha i kylskåp och ta fram till mellanmål. Gott och enkelt! Populärt bland stora och små! Vira lite folie runt varje drumstick så är det lättare att hålla. Ja, skippa gaffel och kniv, ät med händerna!

Grillade kycklingklubbor/drumsticks

900 gram färska kycklingdrumsticks

Marinad:
3 msk rapsolja
2 msk soja
3 msk chilisås (inte sweet chili utan vanlig)
1 tsk brun farin eller flytande honung
1 vitlöksklyfta, pressad
lite pressad citron

grillkrydda eller örtsalt (blandas inte ner i marinaden)


Rör ihop marinaden. Lägg ut drumsticksen på en bakplåtpappersklädd plåt. Pensla de på bägge sidorna med marinaden. Ställ plåten i ugnen på 175 grader. Tillaga drumsticksen 10 minuter i taget, ta ut plåten, vänd på kycklingen och pensla med mer marinad, ställ tillbaks i ugnen. När du tillagat drumsticksen i sammanlagt 30 minuter tar du ut de, vrider upp temperaturen i ugnen på max och vrider till grillfas. Stänk på grillkrydda på drumsticksen på bägge sidor, ställ in i ugnen igen och tillaga i 10 minuter till. Ta ut plåten, låt kycklingen svalna lite och vira runt folie som handtag.

3 kommentarer:

  1. Skall absolut ätas med händerna, det blir så mycket godare då:)

    SvaraRadera
  2. Mina barn älskar att gnaga på varsitt kycklinglår, perfekt fingermat ;)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.