Grillade kycklingklubbor/drumsticks
900 gram färska kycklingdrumsticks
Marinad:
3 msk rapsolja
2 msk soja
3 msk chilisås (inte sweet chili utan vanlig)
1 tsk brun farin eller flytande honung
1 vitlöksklyfta, pressad
lite pressad citron
grillkrydda eller örtsalt (blandas inte ner i marinaden)
Rör ihop marinaden. Lägg ut drumsticksen på en bakplåtpappersklädd plåt. Pensla de på bägge sidorna med marinaden. Ställ plåten i ugnen på 175 grader. Tillaga drumsticksen 10 minuter i taget, ta ut plåten, vänd på kycklingen och pensla med mer marinad, ställ tillbaks i ugnen. När du tillagat drumsticksen i sammanlagt 30 minuter tar du ut de, vrider upp temperaturen i ugnen på max och vrider till grillfas. Stänk på grillkrydda på drumsticksen på bägge sidor, ställ in i ugnen igen och tillaga i 10 minuter till. Ta ut plåten, låt kycklingen svalna lite och vira runt folie som handtag.
Skall absolut ätas med händerna, det blir så mycket godare då:)
SvaraRaderaSå gott :-)
SvaraRaderaMina barn älskar att gnaga på varsitt kycklinglår, perfekt fingermat ;)
SvaraRadera