fredag 25 mars 2011

Klassiska våfflor

Våffeldagen! ”Hurra!”, ropar alla barn! Eller inte? Min 2-åring tyckte om när vi rörde ihop smeten och gräddade våfflorna men att äta dem var inte lika populärt. ”Vad är det för nånting?”, undrade han och inspekterade den färdiga våfflan. Ja, så sällan äts det våfflor hemma hos oss. Efter en stund övergav sonen sin våffla och bad istället att få av den hjärtformade salamin, som vi inhandlade i charkdisken tidigare idag. Jag tycker att våfflor är ganska goda men har svårt att äta mer än ett par stycken. Hälften av smeten blev kvar, kanske blir det lyxfrukost med en våffla imorgon bitti! Klassiska våfflor skriver jag här men vi hade inte någon vispgrädde till våfflorna utan glass och hallonsylt. I smeten är det dock grädde.

Klassiska våfflor


4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
salt
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 ägg
100 gram smör


Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ner mjölk och vispgrädde i mjölblandningen. Tillsätt äggen. Smält smöret och häll i smeten. Rör och grädda i våffeljärn. Jag brukar pensla järnet lite också. Servera med glass/vispgrädde och sylt till.

2 kommentarer:

  1. Våfflorna gick inte hem hos våra son heller.. inte äns med lite sylt på.. han skulle ha istället finsk korv.. :) Vi äter våfflor nog bara på våffeldagen.. för precis som du säger, man kan inte äta så många av dem.. men är gott en eller två på våffeldagen ;)

    SvaraRadera
  2. Båda sönerna 3 år och 11 månader gillade våfflor, fast utan grädde och glass, 3 åringen gillar inte grädde och glass och han på 11 månader får inte äta det ännu :-)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.