måndag 21 mars 2011

Lövbiffswok

Ny vecka med måndagen snart avbockad igen! Jag har hamnat lite fel i min månadsmatsedel efter helgens festligheter och annat fix och trix under förra veckan. Idag blev det i alla fall en lövbiffswok på grönsaker, som fanns hemma; rödlök, broccoli och morötter. Tidigare har jag gjort samma wok med paprika, svamp, purjolök och rödlök. Med de ingredienserna blir woken lite mjukare medan dagens bjuder på lite mer tuggmotstånd och krispighet. Wok är förresten ett bra sätt att få i sig grönt! Lövbiffen passar också utmärkt att woka då den blir klar väldigt snabbt!

Dagens bebismat: N, 7 månader, fick en lövbiffsgryta med ångkokt potatis, broccoli, morötter och lövbiff. Grytan kryddades med persilja och osaltat smör och mixades tillsammans med lite av vattnet. Jag mixade inte maten helt slät eftersom sonen klarar av att äta lite grövre bitar i maten nu. Det märktes att grytan föll N i smaken då han tömde hela tallriken!


Lövbiffswok

4 skivor lövbiff
4 små morötter
2 rödlökar
1 broccolistånd
300 gram äggnudlar
salt
peppar
olja

Marinad:
½ dl kinesisk soja
½ sweet chili-sås
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk malen ingefära, även färskriven fungerar utmärkt
1 tsk brun farin

Strimla lövbiffen. Rör ihop marinaden och lägg ner lövbiffen i den. Skala morötter och lök. Skär moroten i stavar och rödlöken i halvmånar eller båtar. Dela broccolin i mindre bitar och förkoka den lite. Woka lök, morötter och broccoli var för sig i lite olja. Koka nudlarna. Lyft sedan köttet ur marinaden och woka snabbt (20 sek) på hög temperatur. Tänk på att woka köttet i omgångar så att det inte börjar koka. Spar marinaden. Blanda till slut ihop alla ingredienser till en wok, häll över resterande marinad och låt bli genomvarmt.

6 kommentarer:

 1. mums så gott! Ska prova barnmatsvarianten till sonen också fast jag kommer inte mixa alls då han tycker det är roligt att ta mat med gaffel..

  SvaraRadera
 2. Kul med ett barnmats tips

  SvaraRadera
 3. Cupcakesfluffan & Kaatzi: Japp! Både ser och är gott!

  Min mat och vikt & AnnSofi: Kul att ni uppskattade idén med barnmatstips! Då kan jag köra det fler gånger!

  SvaraRadera
 4. Mmm jag älskar wok så den här måste man ju prova. Ser så god ut!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.