Dagens bebismat: N, 7 månader, fick en lövbiffsgryta med ångkokt potatis, broccoli, morötter och lövbiff. Grytan kryddades med persilja och osaltat smör och mixades tillsammans med lite av vattnet. Jag mixade inte maten helt slät eftersom sonen klarar av att äta lite grövre bitar i maten nu. Det märktes att grytan föll N i smaken då han tömde hela tallriken!
Lövbiffswok
4 skivor lövbiff
4 små morötter
2 rödlökar
1 broccolistånd
300 gram äggnudlar
salt
peppar
olja
Marinad:
½ dl kinesisk soja
½ sweet chili-sås
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk malen ingefära, även färskriven fungerar utmärkt
1 tsk brun farin
Strimla lövbiffen. Rör ihop marinaden och lägg ner lövbiffen i den. Skala morötter och lök. Skär moroten i stavar och rödlöken i halvmånar eller båtar. Dela broccolin i mindre bitar och förkoka den lite. Woka lök, morötter och broccoli var för sig i lite olja. Koka nudlarna. Lyft sedan köttet ur marinaden och woka snabbt (20 sek) på hög temperatur. Tänk på att woka köttet i omgångar så att det inte börjar koka. Spar marinaden. Blanda till slut ihop alla ingredienser till en wok, häll över resterande marinad och låt bli genomvarmt.
Så gott :-)
SvaraRaderaDet där ser himla gott ut!!
SvaraRaderamums så gott! Ska prova barnmatsvarianten till sonen också fast jag kommer inte mixa alls då han tycker det är roligt att ta mat med gaffel..
SvaraRaderaKul med ett barnmats tips
SvaraRaderaCupcakesfluffan & Kaatzi: Japp! Både ser och är gott!
SvaraRaderaMin mat och vikt & AnnSofi: Kul att ni uppskattade idén med barnmatstips! Då kan jag köra det fler gånger!
Mmm jag älskar wok så den här måste man ju prova. Ser så god ut!
SvaraRadera