Ost- och kummingifflar, runt 20 stycken
Deg:
7 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
150 gram rumsvarmt smör
50 gram jäst
2 ½ dl mjölk
Fyllning:
150 gram ost
1 tsk hel kummin
Pensling:
1 ägg
Topping:
Vallmofrön
Blanda vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smör och mjölblandningen. Värm mjölken fingervarm och lös upp jästen i den. Häll upp all mjölk åt gången ner i bunken. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Häll upp degen på arbetsbänken och dela upp och kavla ut till cirklar som du gör ”tårtbitar” av med en klenätsporre. Klicka lite riven ost och kummin på varje och rulla ihop och böj så att de får giffelform. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt, under bakduk, i 30 minuter. Pensla med ägg och strö över vallmofrön. Grädda på 225 grader i cirka 10 minuter.
Så gott med ostfyllning i :-)
SvaraRadera