onsdag 9 mars 2011

Spenatsoppa med ägghalva

En enkel, gammal klassiker sedan barndomen. Jag tycker inte om att göra soppan för stark (för mycket spenat), hellre för svag än för stark. Hur mycket man tycker om att reda soppan är också en smaksak! Vissa använder buljongtärning också när de kokar sin spenatsoppa. Själv håller jag mig till salt och muskotnöt, ev. lite peppar. Ja, det är som vanligt med klassiker; lika många recept som antal kockar här i världen!

Spenatsoppa med ägghalva, 4 portioner

25 gram smör
4 msk vetemjöl
1 liter mjölk
200-300 gram fryst, hackad spenat
1 tsk salt
1 tsk socker
muskotnöt

4 kokta ägg


Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjölet och rör om. Späd med mjölk, tillsätt mjölken lite i taget. Lägg i spenaten och smaka a med kryddorna. Låt koka ett par minuter. Klicka ev. i lite smör innan servering. Servera med ägghalvor.


5 kommentarer:

 1. Men oj så länge sedan det var jag åt spenatsoppa, konstigt med tanke på hur gott det är, dags för bot och bättring!:)

  SvaraRadera
 2. En klassiker som är så god. Jag brukar även toppa med stekt bacon. Första gången jag åt spenatsoppa var i mellanstadiet då vi hade en lärare som "tvingade" oss att plocka nässlor, koka soppa och sedan äta. Till mångas fasa, men inte min :-)

  SvaraRadera
 3. Det var inte igår som vi åt spenatsoppa minsann, varför det? Det är ju himla gott och nyttigt...

  SvaraRadera
 4. Åh så gott :) Får kolla om jag kan övertyga min man att vi ska göra det här hemma med!

  SvaraRadera
 5. Följde vissa delar av ditt recept, men bytte ut ägg mot lax, inte så dumt :)

  Tack för receptet.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.