måndag 7 mars 2011

Lax- och tagliatellepanna med basilika

Har ni också något i kylen/skafferiet för att sätta guldkant på t.ex. en måndag? Själv brukar jag alltid parmesan (köpt över disk) hemma. Några riv över pastan gör under!
Här kommer mer på temat lax (skrev ju om sonens lördagsgodislax igår), närmare bestämt en lax- och pastarätt som fungerar snabbt och bra att svängas ihop till en vardagsmiddag. Den är absolut inte tråkig fast jag skriver att den fungerar till en vardagsmiddag. Även vardagsmiddagar kan vara roliga när de innehåller den där guldknorren! Denna rätt innehåller färsk basilika. Några ynka basilikablad tar den från en tråkrätt (ok, den är säkert god utan basilikan också) till något att verkligen njuta av, en billig uppgradering till första klass skulle man kunna säga!

Lax- och tagliatellepanna med basilika

300 gram laxfilé
1 gul lök
1 röd paprika
400 gram blomkål
100 gram ärtor
2 tsk sesamolja, kan uteslutas
1 ½ msk sweetchilisås
1 stänk cayennepeppar
10 blad färsk basilika

olja
salt
peppar

Tagliatelle för fyra personer


Koka pastan. Förväll blomkålen och släng ner ärtorna också strax innan blomkålen är klar. Skär under tiden laxen i kuber eller bitar och stek i olja. Lägg den stekta laxen åt sidan och fräs sedan lök som du skurit i båtar. Släng ner paprikan, som du skurit i stavar. Tillsätt blomkålen, ärtorna, den kokta pastan och till slut sesamolja, sweet chilisås och övriga kryddor. Låt fräsa tills allt är varmt.

5 kommentarer:

 1. Detta lät väldigt gott. Tänkte vi skulle äta fisk imorgon.

  SvaraRadera
 2. Åh så gott, fast jag misstänker att jag tål inte längre cayennepeppar.. tror är allergisk mot det med :S då jag fick en jätte allergi reaktion när vi åt ventricina picca salami...

  SvaraRadera
 3. Remsan: Vad blev det i fiskväg?

  mat och vikt: Ojdå, men tål du chili då? Cayennepeppar är ju en form av torkad spansk peppar, hör till chilifrukterna om jag förstått det rätt.

  SvaraRadera
 4. Visst ska man passa på att sätta lite guldkant även på en måndag och vad passar väl bättre än lite extragod mat?

  SvaraRadera
 5. Mårtenssons kök: Extragod mat... det är guldkant i allra högsta grad!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.