fredag 25 mars 2011

Ost- & charkbricka

Idag hade de ställt upp en liten matmarknad med bröd, frukt & grönt, havets läckerheter samt ostar utanför vår lokala mataffär. Sådant roligt initiativ att mötas av när man kommer och ska helghandla lite! Det blev fredaglyx (förutom våfflorna) i form av både brytbröd och lite ostar; en kittost (le Petit Pastor), en blå- och vitmögelost med rinnigt inre och som påminner lite om gorgonzola (Bresse Bleu), en brie (Le Vrai Charentais) och en bredbar färskost med chevre och örter (Chevre a tartiner). Dessutom inhandlade vi både vitlökssalami och en hjärtformad salami med osthölje i charkdisken. Ett lyxande utan dess like hamnade i våra kassar idag! Dock öppnade vi inte mer än två av ostarna ikväll. Det räcker gott med två eller max tre ostar på en ostbricka tycker jag. Gott var det i varje fall med lite smått plock på ett stort fat! Men kan ni förstå hur törstig jag är nu? Kommer förmodligen att halsa vatten natten lång!

En liten ost- & charkbricka

* En kittost
* En brie eller en blåmögelost
* Två sorters salami
* Vindruvor
* Oliver
* Brytbröd


Ta gärna fram ostarna en timme innan servering så smakar de godast. Vill du prova något annorlunda så prova att ha lite hallonsylt till osten!

4 kommentarer:

  1. Åh så gott, alltid en trevlig överraskning med sånt gott utanför sin affär!

    SvaraRadera
  2. Oj, så gott! Det här gillar jag!

    SvaraRadera
  3. Plockmat är verkligen riktigt gott. Den där salamin låter spännande!
    Ha en fortsatt härlig helg.

    SvaraRadera
  4. Plockmat är verkligen riktigt gott. Den där salamin låter spännande!
    Ha en fortsatt härlig helg.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.