tisdag 15 mars 2011

Snabba gulaschgrytan

”Du har glömt något!” utbrast min man när han tog första tuggan! Och nej, det var inte det strimlade köttet för det ska vara köttfärs i denna gulasch. Det var kumminet som saknades! Vilket lyft det blev när några teskedar kummin åkte ner i grytan och stänktes över makens tallrik! Lite som en köttfärssås fast med paprikapulver, paprikastrimlor, kummin och ja… förresten inte alls så mycket som en köttfärssås ändå.

Snabba gulaschgrytan

500 gram nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 stor röd paprika
1 burk krossade tomater + 2 burkar vatten
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 tsk kummin
2 buljongtärningar
2 msk grillkrydda
olja
salt
socker, ett stänk
peppar


Hacka löken och bryn den i olja i en gryta. Strimla paprikan. Pressa ner vitlöksklyftorna i grytan och tillsätt även paprikan, som får steka med en stund. Tillsätt färsen och stek klart den. Därefter tillsätter du tomatpurén och låter den steka med så att det syrliga försvinner. Häll sedan ner krossade tomater, paprikapulver, kummin, buljongtärningar, socker, grillkryddan och vattnet. Låt puttra på svag värme under tiden som riset kokar. Servera med ris, grönsaker och en klick creme fraiche!

5 kommentarer:

  1. Gulasch är ju så gott, låter ju smidigt att göra på köttfärs.

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott det lät! Detta ska jag prova att laga till min gulaschtokiga familj :)

    SvaraRadera
  3. Längtar till vår Budapest resa i vår, då ska vi käka Gulasch i massor:) Men vi tar minsann och testar denna så länge!

    SvaraRadera
  4. Vad himla gott det ser ut! =)

    Jag tänkte passa på och tipsa dig om en tävling på min blogg där du kan vinna ett fint förkläde!

    Kom gärna förbi o titta ;)
    /Nellie

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.