Hej på er! Det var ett tag sedan ni fick recept och inlägg
på bloggen. Men nu kommer ett till recept, förslag på ett bra middagsrecept. Något
nytt att prova för omväxlingens skull! I många familjer är det ju vissa gamla
godingar som återkommer; spaghetti och köttfärssås, köttbullar med sås och
potatis och kycklinggryta till exempel. Jag brukar tänka att man kan variera
med något nytt varje vecka. Det är på så sätt man hittar nya favoriter!
Här kommer exempel på rätter som vi provlagat och fallit
för, och som blivit återkommande favoriter hos oss:
Men nu till dagens recept, som för övrigt är en perfekt
allt-i-ett-rätt!
Ugnsbakad lax med ugnsrostade grönsaker, 4 portioner
600 gram lax (filé i bit eller portionsbitar)
600 gram potatis
½ squash
1 orange paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 ask körsbärstomater
1 tsk torkad timjan
1 näve hackad persilja
Citronpeppar
Salt och peppar
Olivolja
Tvätta potatisen ordentligt och skiva den tunt. Skiva även
squashen och skär paprikan i grova bitar. Skala löken och vitlöken och skiva
tunt. Lägg potatisskivor, squash, paprika och lök i en fryspåse. Häll över
olja, salt, peppar, timjan och persilja. Knyt ihop påsen och skaka runt så att
allt blandas. Häll därefter innehållet i en bakplåtpappersklädd ugnspanna.
Rosta grönsakerna på 225 grader i cirka 20 minuter. Halvera under tiden
cocktailtomaterna och peppra laxen med citronpeppar. Ta därefter ut ugnspannan,
strö över tomaterna och lägg ned laxfilén i pannan. Sänk ugnstemperaturen till
200 grader och tillaga tills laxen är klar. Servera med en klick gräddfil.
Åh det där såg riktigt riktigt gott ut.
SvaraRaderalax och allt i ett rätt *mmmm*
Ha det bra!
Lena från make a head food
Men mums så gott :)
SvaraRaderaLax är aldrig fel, allt-i-ett-rätter är alltid rätt! ;)
SvaraRaderaTrevlig helg!