Vissa har potatis i gubbröran och andra inte. Allt som
oftast har jag inte det men denna gång när jag gjorde gubbröran hos svägerskan
(under påsken) så fanns det kokta kalla potatisar, så då tog jag ett gäng i röran
när jag gjorde den. Blev supergott och lite matigare. Älskar en sådan här röra
på en bit knäckebröd eller tunnbröd. Snabb och enkel lunchrätt blir det då
också! Eftersom röran inte innehåller varken gräddfil eller creme fraiche så är den mjölkfri (så länge du väljer äkta majonnäs)!
Gubbröra med potatis, ägg och matjessill
6 kokta ägg
6 kokta kalla potatisar
2 burkar (konservburkar) matjessill
½ rödlök
1 dl majonnäs
Gräslök, dill
Salt och peppar
Skala ägg och potatis. Tärna ägg, potatis och matjessillen.
Finhacka rödlöken finfint. Häll upp allt i en skål, rör ner majonnäs och blanda
ihop röran. Hacka i lite gräslök och dill, kan uteslutas. Smaka av med salt och
peppar. Tänk på att när röran står till sig kommer matjessillen att ge den mer
sälta. Men eftersom röran innehåller ganska mycket potatis, kommer lite salt
att behövas ändå.
jag vill gärna ha potatis i min. så gott och så enkelt och ett måste på mitt påskbord.
SvaraRaderaLena från make a head food
Så smart att slänga ner potatis i röran, det har vi faktiskt aldrig haft eller fått. Det blir ju verkligen som en lunch till en bit bröd.
SvaraRaderaVad gott det ser ut!
SvaraRadera