söndag 7 april 2013

Gubbröra med ägg, potatis och matjessillVissa har potatis i gubbröran och andra inte. Allt som oftast har jag inte det men denna gång när jag gjorde gubbröran hos svägerskan (under påsken) så fanns det kokta kalla potatisar, så då tog jag ett gäng i röran när jag gjorde den. Blev supergott och lite matigare. Älskar en sådan här röra på en bit knäckebröd eller tunnbröd. Snabb och enkel lunchrätt blir det då också! Eftersom röran inte innehåller varken gräddfil eller creme fraiche så är den mjölkfri (så länge du väljer äkta majonnäs)! 

Gubbröra med potatis, ägg och matjessill

6 kokta ägg
6 kokta kalla potatisar
2 burkar (konservburkar) matjessill
½ rödlök
1 dl majonnäs
Gräslök, dill
Salt och peppar

Skala ägg och potatis. Tärna ägg, potatis och matjessillen. Finhacka rödlöken finfint. Häll upp allt i en skål, rör ner majonnäs och blanda ihop röran. Hacka i lite gräslök och dill, kan uteslutas. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att när röran står till sig kommer matjessillen att ge den mer sälta. Men eftersom röran innehåller ganska mycket potatis, kommer lite salt att behövas ändå.

3 kommentarer:

  1. jag vill gärna ha potatis i min. så gott och så enkelt och ett måste på mitt påskbord.
    Lena från make a head food

    SvaraRadera
  2. Så smart att slänga ner potatis i röran, det har vi faktiskt aldrig haft eller fått. Det blir ju verkligen som en lunch till en bit bröd.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.