torsdag 16 februari 2012

Fläskkotlett menuier med romanescosås och sockersaltad rödlök

 God kväll på er!
Det blev inget inlägg om gårdagens middag igår kväll. Detta då jag har varit sjuk. Känner mig fortfarande inte helt bra men är på bättringsvägen och orkar nu äta lite och vara uppe. Tur att det är helg snart så man hinner vila upp sig.
Nu till gårdagens middag, som bestod av fläskkotletter, tagliatelle i romanescosås och till det sockersaltad rödlök och fetaost. Mmm… dundergott! Veckans hittills godaste middag vill jag lova! I denna rätt råder harmoni bland de olika ingredienserna! Syrligt, och salt tillsammans med söta toner, mild fläskkotlett och en bra balans i helheten. Allt smakade riktigt bra! Bara det man vänder fläskkotletterna i mjöl innan stekning ger dem ett lyft. Jag brukar inte vara en fantast av fläskkotlett då de alltid brukar bli så torra. Inte dessa! De blev hur saftiga som helst! Klart värt att pröva. Även tagliatellen med romanescosåsen är värd att nämnas. Det blir som en röd pesto på paprika. Gott och sött med en härlig rostad ton. Sockersaltad rödlök var dundergott och den krönte tillsammans med den smulade fetaosten hela rätten. Vardagslyx som håller hög klass! Våga nu ta och testa detta!

Ger denna rätt 5 frostrosor av 5 möjliga! Heja ICA, detta var ett riktigt bra recept!

Fläskkotlett menuier med romanescosås och sockersaltad rödlök, 4 portioner

600 g benfri fläskkotlett
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 msk smör eller margarin
4 port pasta (vi använde tagliatelle)
150 g fetaost
75 g bistrosallad

Romanescosås:
200 g grillad paprika på burk, vi använde Zetas
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 dl rostade mandelspån (flagad från bakhyllan)
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
sambal oelek, uteslöts då vi inte hade det hemma

Sockersaltad rödlök:
2 rödlökar
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk rödvinsvinäger

Sätt ugnen på 200°C.Putsa och skär köttet i skivor. Krydda köttet med salt och peppar och vänd i mjölet. Bryn i en stekpanna i matfettet. Lägg sedan i en ugnssäker form. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Romanescosås: Mixa alla ingredienser till romanescosåsen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite sambal oelek om du vill ha den stark.
Sätt in köttet mitt i ugnen och stek ca 8 minuter.
Sockersaltad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda salt, strösocker och rödvinsvinäger, strö det över löken, låt dra ca 5 minuter. Pressa sedan försiktigt ur vätskan ur löken.
Servera köttet med romanescosås och pasta. Toppa med rödlök, smulad fetaost och bistrosallad.

4 kommentarer:

  1. Den där sockersaltade rödlöken låter förfärligt god, kul med lite nya tillbehör!

    Krya på dej och ha en skön helg.

    SvaraRadera
  2. Spännande smaker och bra tips om lättpanering av fläskkotlett!
    Här hemma snörvlar vi också i kapp. Krya på dig!

    SvaraRadera
  3. Vilket spännande recept! Socker och salt låter spännande i rödlöken.

    Krya på dig! Hoppas du är på benen fort som attan, det är aldrig kul att vara så sjuk att man inte ens har aptit att äta.

    SvaraRadera
  4. Den här rätten lät verkligen dundergod.
    Krya på dig!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.