En superenkel och fantastisk god förrätt! Denna till synes
löjligt enkla toast riktigt smälter i munnen. Att den dessutom går att svänga
ihop på endast några minuter höjer den till skyarna! Receptet kommer ur min
favoritkokbok ”En man en kvinna ett kök”.
Söndagskväll och helgen går mot sitt slut. Hemma hos oss har äldsta sonen fått ny cykel igår, så vi har tagit cykelturer och yngsta sonen fick i sin tur ärva storebrors gamla cykel. Lyckliga killar här hemma! Dessutom har vi varit på kalas idag! Ja, och som motvikt till allt flashigt och glamouröst så blev det några fall och hopp från soffor, gråt och bulor, ren tvätt i jättehögar, tandagnisslan över eländiga monteringsanvisningar och allmänt stoj. En barnfamiljs vardag på en helg! Med det sagt önskar jag dig en fin kväll!
Romtoast
Beräkna detta per person:
2 skivor formfranska
25 gram mjukost (i ask eller på tub, neutralsmak eller
lagrad)
½ - 1 msk röd rom (1 burk rom räcker till 4-5 personer)
Smör
Citron
Skär bort kanterna på formfranskan. Bred ett lager mjukost
på den ena brödskivan. Bred sedan på ett lager rom på samma skiva. Lägg över
den andra brödskivan. Bred på smör på yttersidorna av brödet. Stek i
stekpannan. Pressa över lite citron och servera med en rejäl citronskiva.
Låter enkelt och mycket gott. Har faktiskt inte gjort eller smakat.
SvaraRaderaMen måste såklart.
ha en fin vecka! Lena från Make a head food
Tack Lena! Det samma önskar jag dig!
RaderaDu har en så fin och lockande blogg. Fina bilder och man blir verkligen sugen att prova alla dina recept....
SvaraRaderaTack! Blir jätteglad och varm ända in i själen för dina fina ord!
RaderaKikar in och säger hej.
SvaraRaderaSka bli skoj att ses på Bloggdagen i maj :-)
Hej Marlene! *vinkvink* Ja, vi ses i maj!
Radera