söndag 14 april 2013

Romtoast



En superenkel och fantastisk god förrätt! Denna till synes löjligt enkla toast riktigt smälter i munnen. Att den dessutom går att svänga ihop på endast några minuter höjer den till skyarna! Receptet kommer ur min favoritkokbok ”En man en kvinna ett kök”.

Söndagskväll och helgen går mot sitt slut. Hemma hos oss har äldsta sonen fått ny cykel igår, så vi har tagit cykelturer och yngsta sonen fick i sin tur ärva storebrors gamla cykel. Lyckliga killar här hemma! Dessutom har vi varit på kalas idag! Ja, och som motvikt till allt flashigt och glamouröst så blev det några fall och hopp från soffor, gråt och bulor, ren tvätt i jättehögar, tandagnisslan över eländiga monteringsanvisningar och allmänt stoj. En barnfamiljs vardag på en helg! Med det sagt önskar jag dig en fin kväll! 

Romtoast

Beräkna detta per person:
2 skivor formfranska
25 gram mjukost (i ask eller på tub, neutralsmak eller lagrad)
½ - 1 msk röd rom (1 burk rom räcker till 4-5 personer)
Smör
Citron

Skär bort kanterna på formfranskan. Bred ett lager mjukost på den ena brödskivan. Bred sedan på ett lager rom på samma skiva. Lägg över den andra brödskivan. Bred på smör på yttersidorna av brödet. Stek i stekpannan. Pressa över lite citron och servera med en rejäl citronskiva.  

6 kommentarer:

  1. Låter enkelt och mycket gott. Har faktiskt inte gjort eller smakat.
    Men måste såklart.
    ha en fin vecka! Lena från Make a head food

    SvaraRadera
  2. Du har en så fin och lockande blogg. Fina bilder och man blir verkligen sugen att prova alla dina recept....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Blir jätteglad och varm ända in i själen för dina fina ord!

      Radera
  3. Kikar in och säger hej.
    Ska bli skoj att ses på Bloggdagen i maj :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marlene! *vinkvink* Ja, vi ses i maj!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.