måndag 1 april 2013

Påsken i bilder


Det är annandag påsk och vi har precis varit och storhandlat. Sent igår kväll kom vi hem till vårt svinkalla hus,  skruvade upp värmen och somnade sött i våra egna sängar efter en påskhelg i Hälsingland. Denna gång sov vi hos svägerskan med familj och vilken lycka för kusinerna att umgås intensivt i några dagar. Mycket stoj och stim, skratt, påskäggsjakt och fantasifulla lekar. Storhelger är mysig familjetid!

Jag och svägerskan tillbringade halva påskafton i köket och förberedde en massa mumsigheter, som du nu ska få en liten bild-kavalkad av!

Hoppas du haft en skön påskhelg! Kallar jobb och skola imorgon, eller är du påsklovsledig? Oavsett vilket, önskar jag dig en bra start på ny vecka! Själv får jag njuta av ledighet ett par dagar till!

Nu till bilderna! 


På långfredagen blev vi bjudna på pestoöverbakad lax,
romsås, gräddstuvad purjo och vårgrönt! 

Påskaftons morgon färgade jag och svägerskan ägg med
gurkmeja, rödlöksskal och blåbär.
Ränderna fick vi genom att linda gummisnoddar runt äggen. 

Påskbuffén står uppdukad!

Jag gjorde en citrus- och rosmarinsill (recept kommer)...

... en gubbröra med kokt potatis, matjesill och
ägg (recept kommer) ...

... medan svägerskan och jag hjälptes åt med den
vitlöks- och rosmarinspäckade lammsteken med kall basilikakräm.

Svägerskan gjorde dessa mumsiga laxrullar
med phliadelphia- och örtfyllning...

... medan jag svängde ihop denna sallad med rödbetor,
honungsgratinerad chevre och rostade solrosfrön.

På kvällen försökte vi avslutningsvis trycka i oss en gottebuffé.
Det gick sådär, vi var proppmätta efter all mat!
 

5 kommentarer:

  1. Så mycket gott ni åt!! Och det var ju var ingen dålig gottebuffé!!! Mums!!

    SvaraRadera
  2. Vilken buffé!! Blev så sugen, inte minst på godisbuffén.

    SvaraRadera
  3. Mums så mycket gott, här var det minsann buffé på buffé! ;) Njut av dina fortsatta lediga dagar, här jobbas det lite sporadiskt.

    SvaraRadera
  4. Oj, det vattnas i munnen när jag ser att gott!!

    SvaraRadera
  5. Helt galet mycket god mat!
    Coolt att färga äggen själva!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.