Det här är en väldigt snabb och enkel dessert, som påminner
om chokladpudding men blir lite lösare i konsistensen. Ingredienslistan är
löjligt bra, bara saker som man alltid har hemma. Tidsåtgången är löjligt
kort men efterrätten behöver stå till sig en stund. Och sedan garnerar man med
färska bär . Maränger är förresten gott till för krämen blir inte
överdrivet söt. Denna efterrätt föll barnen i smaken. De kallade den ”geggamoja”.
Det går alldeles utmärkt bra att göra den mjölkfri, jag gjorde den på
rismjölk. Annars går vanlig mjölk lika bra om du tål det.
Ha nu en riktigt bra start på din vecka! Imorgon är det
valborgsmässoafton!
Ska du se en eld?
Sammetslen chokladkräm (geggamoja), 4 portioner
(ganska små portioner så är du en storätare så går det med gott resultat att dubbla satsen)
1 ½ msk kakao
2 msk strösocker
5 dl mjölk (eller risdryck)
1 ägg
½ dl maizena majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
Blanda kakao och socker i en kastrull. Tillsätt mjölk, ägg
och maizenan. Vispa så att allt blandas. Värm tills blandningen kokar upp. Rör
hela tiden med en visp. Låt blandningen koka på svag värme i 3 minuter (ställ
äggklockan) och rör med vispen hela tiden. Lyft av kastrullen från plattan och
tillsätt vaniljsockret. Kyl ner krämen i ett vattenbad med kallt vatten. Häll
upp krämen i portionsglas. Ställ svalt en stund. Dekorera krämen med färska
bär, maränger och en gräddklick.
Chokladgeggamojja, ja tack!
SvaraRaderaHär blir det ingen eld, det hinns liksom inte riktigt med när Håkan slutar sent på jobbet. Men lite extra gott på tallrikarna ska vi nog få till:)
Hoppas du får en fin valborg
Detsamma önskar jag er!
RaderaLåter riktigt gott det här!!
SvaraRaderaTrevlig valborg!!
Kram
Detsamma! KRAM
RaderaLåter gott, tyvärr har jag en liten killa som inte tycker om choklad ( eller glass eller tårta!) undrar om man enkelt kan byta ut kakaon mot något annat. Mosade bär eller så.
SvaraRaderaHoppas er valborg var trevlig! Lena från Make e head food
Jag skulle nog prova att bara ha i vaniljsocker. Det blir något som vi i Finland kallar för månskenskräm. Kan det gå hem tror du? Serveras med bär eller bärkräm till.
RaderaTack, vår valborg var trevlig! Er också hoppas jag!
Låter mycket gott! Och dessutom enkelt, vilket jag gillar skarpt.
SvaraRaderaHoppas ni fick en trevlig dag igår på bloggträffen!
Ja, visst är det! Vi hade det jättebra på bloggträffen! Berättar mer imorgon! :-)
Radera