måndag 15 april 2013

Tips på valborgsmat!

Hej fining!

Hoppas veckan kickat igång bra! Jag var iväg och åt på Urban Deli vid Nytorget med ett gäng tjejer. God mat och trevligt sällskap! Vad mer kan man önska sig!

Ser att många redan börjat göra efterforskning på valborgsmat! Valborgsbuffé är nu bland de vanligaste sökorden på min blogg. Därför passar jag på och gör letandet lite enklare och bjussar på lite recept som jag har på lager!

Munkar friterar jag en gång per år och det 
är just till valborg! 
Många är rädda för att fritera men det är ingen 
fara,så länge man har ett lock till hands! 
Sima / mjöd är en finsk klassiker, 
som man dricker till valborg! 
Den behöver några dagar på sig, 
så spana in receptet>> redan nu!

Och i matväg är en buffé perfekt om man 
blir många. Här kommer tips på en buffé, 
som jag trollade fram till 
valborgsmässoafton förra året. 
En valborgsmässoafton var det jättekallt
(har väl förresten hänt mer än en gång
att man stått och huttrat vid elden)
och då var det härligt att komma
hem och värma sig med dessa
fläskfilétoasts, recept här>> 

5 kommentarer:

  1. Ja, munkar och mjöd hör till vappen! Så gott! Ha en fin dag.

    SvaraRadera
  2. Urban Deli på Nytorget är en favorit. De har också öppnat i Sickla Köpkvarter med där har jag inte varit än. Såg också att du ska vara med på Stora Bloggdagen. Kul!

    SvaraRadera
  3. Snart Valborg redan, hjälp vad snabbt tiden går! Nu väntar man bara på vårvärmen...
    Hälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera
  4. Vad gott med munkar!
    Har aldrig bakat men kanske kan lura dottern att prova det någon gång.
    Kram Lena från Make a head food

    SvaraRadera
  5. Åh, jag får sima- och munklängtan! <3

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.