torsdag 14 mars 2013

Drumsticks och geografi


En av familjens återkommande favoriträtter på kyckling är dessa drumsticks. Jag lindar aluminiumfolie runt varje klubba efter tillagning, så får man hålla klubban i handen och äta. Kycklingen blir krispig på ytan av att man strör på grillkrydda mot slutet och sedan ställer in grillfas på ugnen och låter klubborna tillagas i ett par minuter på det sättet. Pröva, om ni inte har gjort det innan. En bra rätt för barn också!

Torsdag kväll - vad hittar ni på idag? Jag sitter här i köket och har ätit en tok-sen middag. Kom hem när killarna redan låg i sängen, så det blev bara en kort stund innan de lade sig. Tur att morgonproceduren i morse gick så smidigt att jag hann spela boll med dem. En badboll, som ser ut som en jordglob lekte vi med. "Mamma, var ligger Nord-kjolen?", undrade sonen. Ja, någon Nord-kjol hittade jag inte, men lyckades peka ut både Nordpolen och Sydpolen. Barn är ju för sköna! 

Imorgon är det fredag och sen är det helg, ifall någon inte hänger med i räkningen! Jag ser framemot välbehövlig ledighet!

Grillade kycklingklubbor/drumsticks

900 gram färska kycklingdrumsticks

Marinad:
3 msk rapsolja
2 msk soja
3 msk chilisås (inte sweet chili utan vanlig)
1 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta, pressad
lite pressad citron eller rödvinsvinäger

grillkrydda (blandas inte ner i marinaden)

Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ut drumsticksen på en bakplåtpappersklädd plåt. Pensla de på bägge sidorna med marinaden. Ställ plåten i ugnen på 175 grader. Tillaga drumsticksen 10 minuter i taget, ta ut plåten, vänd på klubborna och pensla med mer marinad. Ställ tillbaks i ugnen. När du tillagat drumsticksen i sammanlagt 30 minuter tar du ut de, vrider upp temperaturen i ugnen på max och vrider till grillfas. Stänk på grillkrydda på drumsticksen på bägge sidor, ställ in i ugnen igen och tillaga i 5-10 minuter till. Ta ut plåten, låt kycklingen svalna lite och vira runt aluminiumfolie som handtag.


2 kommentarer:

  1. Låter supergott. Kycklingklubbor älskas oftast av alla och är billig mat. Fräsch med strimmelsallad till.

    SvaraRadera
  2. Kycklingklubbor ör något vi allt för sällan äter.
    Mina killar i synnerhet skulle älska det så jag ska definitivt prova snart.

    ha en fin helg. lena från make a head food

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.