tisdag 5 maj 2009

Räk- och avokadopasta


Denna rätt är mycket god! Jag lagar den rätt så ofta och den är en perfekt bjudrätt. Se till att skala räkorna själv (inga färdigskalade räkor) så smakar rätten ljuvligt! Säkrast är även att avokadorna är mjuka och mogna!


Räk- och avokadopasta, 4 portioner

1 kg räkor med skal

2 vitlöksklyftor

1 msk smör

1 msk vetemjöl

2 dl hummer- eller fiskbuljong

2 dl creme fraiche

Skal och saft av en halv citron

Några stänk cayennepeppar

2 avokadon

Salt och peppar


Nykokt pasta


Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken och fräs den i smöret i en gryta. Rör ner mjölet och späd med buljongen. Låt koka en stund och rör sedan ner creme fraiche, citronsaft, citronskal och cayennepeppar. Låt såsen sjuda i några minuter. Dela och kärna ur avokadorna. Rör ner räkor och avokadon i såsen. Låt allt bli varmt men inte koka. Häll såsen över nykokt pasta.


Tips!

Om din avokado är stenhård kan du ställa den i rumstemperatur tillsammans med några äpplen eller tomater så mjuknar den på en dag!

9 kommentarer:

  1. Du det här lät jättegott!!!
    Känns som en god Fredagsrätt med lite vin till...
    Känner precis som du ang innehållsförteckningen i vissa varor...som tex Arlas ostsås.
    Jag tycker den är jättegod men kan knappt förmå mig att äta den sen man granskat innehållet.
    Synd..

    Ha en trevlig kväll!!

    SvaraRadera
  2. Wow, det lät verkligen gott och fräscht!! Usch ja, när man läser innehållet är det många saker som man inte vill äta. Lästa på en pizza en gång, sån där fryst att det var kinder från oxe i när det stod kebab!!! URK
    Ha en bra dag!
    KRAMIS
    Fresta har en färdig vaniljsås på tetra som är helt ok!

    SvaraRadera
  3. Åh gud så gott med räkpasta! Farligt att se sånt här då man borde gå & lägga sej!

    Hoppas du haft en skön torsdagkväll :)

    SvaraRadera
  4. vad gott det låter! Måste prövas!

    SvaraRadera
  5. mmm, gjorde detta precis och det var galet gott! dock hade jag bara ett par hundra gram räkor, och tillsatte broccoli men det funkar jättebra. så tack för tipset!

    SvaraRadera
  6. lovisa: Vad roligt att du testade detta! Ja, visst är den smaskens!

    SvaraRadera
  7. ska titta igenom dina recept, kanske hittar jag något mer smaskens! (antagligen) såhär såg förresten min version ut: http://polichinelle.webblogg.se/images/2011/img_5517_126993434.jpg såsen har dock sjunkit in i pastan ganska mycket.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.