söndag 14 oktober 2012

En speciell oktoberhelg


 Oktober – en sådan fin höstmånad! Men också en lite jobbig sådan. I år är det fem år sedan vi fick en dotter, som dog kort efter födseln. Det finns olika sätt att minnas och för vår familj känns det viktigt att det får bli en helg då vi tar hand om varandra. Här kommer lite bilder från en fin oktoberhelg, som blev väldigt vacker på många sätt. 

Vi bodde på ett jättefint hotell natten mellan fredag och lördag, blev bortskämda, åt jordgubbar på rummet och fick en härlig hotellfrukost. 
På kvällen åt vi på Koh  Phangan och fick sitta i en ombyggd tuc tuc, till killarnas stora lycka. 

Idag har vi samlats med mina föräldrar och bror med familj och gjort i ordning julpaket till barn i Rumänien och Moldavien (en årlig tradition sedan vi miste vår dotter). Det känns så bra att dela av sin överflöd till andra - barn som kanske får sitt livs första julpaket.  Dagen avslutades med tårtfika - rosa prinsesstårta! 19 kommentarer:

 1. Måste lämna en hälsning med varma tankar. Tack för att du vill dela med dig av detta, så fint ni har gjort det till minne av er lilla flicka.
  Kram! <3

  SvaraRadera
 2. Lämpöiset halaukset teille<3

  SvaraRadera
 3. Vilken stor sorg. Känner så med er. Märkligt nog pratade jag i slutet på veckan med en mamma som håller på att bli en god vän till mig. Det visade sig att samma sak hade hänt henne och hennes familj. De hade förlorat en son precis efter födseln. Det blev många tårar men också ett fantastiskt samtal som vi hade den kvällen. Kram

  SvaraRadera
 4. Oj nu trillarna tårarna här... Så otroligt fint av er att ta vara på både varann, minnet av er dotter och tänka på andra barn som behöver... Ni har verkligen fångat det vackra med både kärlek, sorg och respekt... Stora, stora kramar! Tänker på er och lilla prinsessan i himlen. <3
  /Linda

  SvaraRadera
 5. En varm kram till er! Tack att du delar med dig!

  SvaraRadera
 6. En stor kram skickar jag till er och jag måste säga att ert sätt att sörja, minnas och också glädjas i det som finns kvar berörde mig djupt.

  Kram lena

  SvaraRadera
 7. Sedan jag själv fick barn gör det extra ont att läsa om sådant. Vad mysigt att ni gör något extra just den helgen och rörande fint med julpaketen. Mer sånt!!

  SvaraRadera
 8. Vill verkligen skicka en stor kram till dig och din familj...och vilka otroligt fina traditioner ni skapat, värmer verkligen i hjärtat att läsa det du skriver!

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Vilket vackert inlägg i många bemärkelser. Ert sätt att rå om varandra, givmildheten till andra barn som inte har det lika bra som vi och det skär i mitt hjärta när jag läser om din dotter. Stor varm kram.

  SvaraRadera
 10. Här kommer tårarna fram, så hemskt!! Men vad fint ni gör det ändå!! Kram!!!

  SvaraRadera
 11. Jag blir så rörd av att läsa det du skriver. Vad fint ni väljer att göra det och vad bra att ni försöker vara och mysa med bara familjen. Stor kram på er alla

  SvaraRadera
 12. Jag gråter också när jag läser vad du skriver... Stor kram till dig och din familj. Visst är det viktigt att stanna upp och verkligen uppskatta allt vi har. Njuta lite extra. Kram!

  SvaraRadera
 13. Vilket fint sätt att hedra er dotter och att hålla minnet av henne vid liv. Att dessutom skicka vidare ut till andra barn, det värmer våra hjärtan när vi läser att ni gör det som tradition.

  Kramar.

  SvaraRadera
 14. Ni i er familj har gjort en jobbig händelse till något så fint som värmer mig som läser om detta. Jag beundrar er styrka!

  Kramizar!

  SvaraRadera
 15. Massor med varma tankar till er! Och så härligt att ni har kunnat förvandla sorgen till en fin upplevelse av gemenskap i familjen och generositet med andra barn. Allt gott till hela familjen!

  SvaraRadera
 16. Åh vilket fint inlägg, jag blir alldeles tårögd! Jag kan inte tänka mig någon större sorg och jag tycker ni hedrar hennes minne så fint! <3
  Vi har också skickat julpaket med hoppets stjärna, jag tycker att det är en bra sak att göra. Många kramar!

  SvaraRadera
 17. Vilken underbar idé! Att göra något svårt och jobbigt (även om det säkert är det ändå) till något vackert! Fint med julpaket till barn som har det svårt. Jag blir alldeles rörd! Ta hand om er!

  SvaraRadera
 18. ...håller med alla andra här...
  Blir rörd av detta fina inlägg.

  ...min farmor förlorade sin enda flicka innan hon fyllt ett år. Hon bär fortfarande sorgen som ett öppet sår för det var "locket på" när det hände på 50talet. Det gör så ont i mig att tänka på hur hon har lidit i alla år.
  Blir varm i hjärtat när jag läser om hur ni minns och firar er flicka.
  En stor kram till er.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.