Till att börja med vill jag tacka er alla som lämnat
kommentarer till mitt förra blogginlägg. Sådana fina hälsningar ! Hjärtligt
tack för det! Det värmer och känns fint att ni känner med oss i vår saknad
och sorg! Finare läsare och medmänniskor kan man inte ha!
Sedan ska ni få ett recept också. Det är en afrikansk gryta,
som jag gjort flera gånger. Jag har nog tipsat om det tidigare men det tål
upprepas. Ursprungsreceptet är från Remsans bistro>> men jag har modifierat det lite. Här
kommer min version, som jag justerar efter vad som finns hemma.
Ha nu en riktigt fin tisdagkväll!
Afrikansk gryta, 6 portioner
1 kg högrev
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
1 msk paprikapulver
2 buljongtärningar (sådana där dallriga, fond du chef)
1 ½ liter vatten
1 liten burk ananas med spad (kan bytas ut mot 1 dl mango
chutney)
2 msk fikonmarmelad
2 msk russin
2 msk kokos
2 dl fryst tärnad mango
Skär högreven i grytbitar. Klyfta löken och hacka vitlöken.
Fräs lök, vitlök, curry och paprikapulver i en gryta. Stek grytbitarna i smör
eller olja i omgångar så att de får färg. Salta och peppra. Tillsätt det brynta
köttet i grytan tillsammans med buljongtärningar och nästan allt vatten. Låt
koka länge på medelstark värme utan lock, 1-1 ½ timme. Rör om då och då. Späd
med resterande vatten och låt koka ytterligare 30 minuter. Smaka av så att
köttet är mört och faller sönder. Om inte, tillsätt lite mer vatten och koka
ytterligare. Smaka av med ananasspad (eller mango chutney) och fikonmarmelad.
Servera grytan tillsammans med tärnad ananas, mango, russin och kokos. Du kan
också toppa med cashewnötter, koriander en klick creme fraiche. Servera ris
till.
Jag måste visar er den här roliga skylten, som jag hittade i en inredningsaffär! |
Och med sådana här söta kockar i huset, finns det ju ingen anledning att göra något annat än följa skyltens uppmaning! |
Åh, den där söte kocken hade jag också gärna pussat :-)
SvaraRaderaKul att ni testade grytan!
Klart så fina kockar ska ha en puss, eller två!
SvaraRaderaVilken underbart söt liten kock. Så gulligt.
SvaraRaderaTråkigt att läsa om er lilla dotter som ni förlorade, förstår att det måste vara hemskt. Vad fint att ni har en helg tillsammans till minne av henne.
Stor kram Jannike
ser gott ut men får nog lagas när maken inte är hemma. han fullkomligt avskyr frukt i maten :)
SvaraRadera