söndag 23 september 2012

Italiensk middag med färska lasagneplattor



Hoppas att du haft en skön söndag och helg. Mina killar sitter i soffan och jäser efter att vi proppat magarna fulla med tacogratäng>>  Mums! Det är ju ingen klassisk söndagsmiddag men mums så god. 

Vad har ni ätit/ska äta till middag idag?

I fredags trollade jag fram en middag på 10-15 minuter. Sådana middagar är fantastiska! Jag inhandlade hem ett paket färska lasagneplattor, ett paket proscioutto och en mozzarellaost. Resten hade jag hemma. Här kommer receptet! Ett riktigt festligt middagsalternativ snabbt!

Nu önskar jag dig en fin söndagkväll! Vi ska få lite besök på kvällste. Jag tänkte bjuda på klassikern varma mackor till!

Italiensk middag med färska lasagneplattor, 4 portioner

1 paket färska lasagneplattor
1 paket proscioutto eller annan lufttorkad skinka.
1 mozzarellaost
Basilikaolja på ½ kruka basilika + ½ dl olivolja, mixat
8-12 cocktailtomater
1 näve pinjenötter
Olivolja
Parmesan

Mixa ihop basilika och olja, salta och peppra. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Koka upp en stor kastrull vatten, salta rejält och koka lasagneplattorna i 3-4 minuter. Lägg upp lasagneplattorna direkt på tallrik, varvat med basilikaoljan. Toppa med proscioutto, klyftade cocktailtomater, mozzarella, färska basilikablad, ringla över olivolja, strö över pinjenötterna och riv över lite parmesan. Servera genast!


6 kommentarer:

  1. Mm..vilken god och enkel pastarätt. Vi åt middag ute i dag. I en trevlig saluhall som ligger i närheten där vi bor. Räksallad (de handskalade räkorna är fantastisk goda i den här salladen) till de vuxna och laxpudding till sonen. Ha en mysig kväll.

    SvaraRadera
  2. Godetis vad gott tjejen grrrrrrr vill ha trots att jag är gör mätt som de säger härnere i Västragötaland kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Så gott det låter och verkar ändå enkel att göra.
    Här blev det långkok idag, en riktigt god gulaschsoppa och äppelkaka till efterrätt!

    SvaraRadera
  4. WOW, så gott det låter, inte illa trollat!

    SvaraRadera
  5. Gott att fixa till det så här, duktigt!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.