söndag 30 september 2012

Rödbetor och chevre på salladsbädd



Söndagkväll. Appen spelar vaggvisor och minstingen sover redan sött. Stackaren börjar bli lite förkyld. Vi hoppas på en piggare kille imorgon bitti. Gårdagen var intensiv med bak på morgonen, shoppingtur på eftermiddagen och en svamptur hann vi också med. Mycket trattisar i skogen nu! Väl hemma på kvällen slog jag till med en mysig höstmiddag.

Här får ni första delen; rödbetor med chevre på ruccolabädd och pinjenötter med honung till! Mums! Jag skulle kunna äta det här en vecka i sträck, så gott är det!

Ha nu en riktigt fin kväll!

Ljummen sallad med rödbetor och chevre, 4 portioner

5 färska rödbetor
3 morötter
Olivolja
Salt
Peppar
Flytande honung
100 gram chevre
50 gram ruccola
½ dl pinjenötter

Skala rödbetorna och morötterna. Skiva rödbetorna tunt och klyfta morötterna. Lägg dem i en ugnsform, ringla över olivolja, salta och peppra. Ringla flytande honung över. Ugnsbaka på 225 grader i cirka 20 minuter. Rör om en gång under tiden. Ta ut formen ur ugnen. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Lägg upp ruccola på ett fat, häll upp de ugnsbakade rotfrukterna, dela över chevren och strö över pinjenötterna. Avsluta med att ringa över lite flytande honung.




Mamma hade dukat så fint i fredags när vi köpte hämtmat
från Forno Emilio, så jag  blev inspirerad och gjorde också en höstdukning till middagen.
 


Svampskörd 

4 kommentarer:

  1. Mmmmm va gott, måste testas
    Hälsn
    Pia

    SvaraRadera
  2. Så fint med höstdukning, det finns så mycket att plocka in från naturen nu som ger fina färgklickar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack finingar! Naturen just nu - awesome!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.