Grrr… ikväll är det nog säkrast för alla dumma kommungubbar,
som drar tomtgränser hit och dit och dåliga postorderföretag, som drar fötterna
efter sig när det gäller att leverera sina produkter att hålla sig långt ifrån
mig. Jag inte bara morrar utan hugger direkt! Det är sällan jag är irriterad i
någon större utsträckning men ikväll känns det ju som att någon kliver på mitt
hår och vägrar kliva av, det skär i huvudet som kattsvans mellan dörren eller
något liknande!
Detta kan bara botas med något chokladigt! Jag tror bestämt
att jag måste rota i gömmorna och leta efter någon god choklad! Och lyckas jag
inte hitta något så ska jag nog göra Lindas kladdkaka i mugg >>
Det gör nog susen!
Er är jag inte det minsta sur på! Tvärtemot! Ni gör mig
piggare! Så jag bjussar på ett knäckigt äppelpajrecept. Och vet ni vad
hemligheten bakom knäckigheten (förutom äkta smör då)? Jo, ni ska ringla över
sirap eller strö på råsocker på smuldegen innan ni skjutsar in pajen i ugnen!
Då blir det knäckig yta! Och så glömmer ni inte det äkta smöret heller, eller
hur?
Denna gång gjorde jag smulpajerna i små portionsformar!
Knäckig smulpaj i portionsform, 3 små formar (som rymmer
cirka 1 dl)
50 gram smör
¾ dl havregryn
2 msk vetemjöl
2 msk råsocker
1 stort äpple
Kanel
Råsocker till äpplen och till topping (och/eller sirap)
Skala äpplet och skär det i tärningar. Snurra runt tärningarna i
lite socker och kanel. Blanda ihop rumsvarmt smör, havregryn, vetemjöl och
socker. Fördela äppelröran i små smorda formar. Fördela smuldegen över. Toppa
med 1 tsk råsocker och/eller sirap. Grädda på 200 grader i 10-15 minuter. Servera med en kula glass eller vaniljsås.
Låter jättegott... och ordet knäckig har något magiskt över sig tycker jag allt ;)
SvaraRaderaPortionsform är lite extra lyxigt också tycker jag!
Tack för tipset om knäckig :-) ser gott ut!
SvaraRaderaÅh jisses så gott...
SvaraRaderaKram Jannike
supersmaskigt!!ha en fin kväll! Kram från oss!
SvaraRaderaSer gott ut och knäckigt är bra :)
SvaraRaderaMums!!!
SvaraRaderaVerkar som ett riktigt gott recept!!! Älskar knäckiga pajer!
SvaraRaderaHa det bra! Mvh Åsa.