torsdag 27 september 2012

ChokladsåsHoppas din dag varit bra! Jag är hemma själv med barnen ikväll. Jag nattade bägge så snabbt att det var helt tyst redan innan åtta. Så sen passade jag på och sprang runt som en tok (min man hatar det) och röjde och plockade undan, snabbstädade och gjorde det lite fint för helgen. Ni vet, man tömmer skohyllan som förvandlats till något som ser ut som en skoaffär, sorterar leksakerna till rätt ställen, sorterar in kläderna i lådor och garderober.

Nu belönar jag mitt ryck med en ljuuuuvlig chokladsås till glassen och sockerkaksskivan. En god och enkel sås! Ja, enklare kan det inte bli. Psst.. Glöm inte saltet - livets krydda. Ja, förutom kärleken då! 

Chokladsås

1 dl socker
1 dl kakao
1 dl vatten (kan byttas ut mot mjölk)
2 krm salt
Ev en klick smör

Mät upp ingredienserna i en kastrull, sjud och låt tjockna lite. Servera varm till glass eller fruktsallad. 

6 kommentarer:

 1. Gott! Salt piffar upp mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, visst gör det! Salt är ju verkligen något att ta med sig till en öde ö!

   Radera
 2. Chokladsås går alltid hem i alla lägen och är verkligen riktigt smarrigt! Bra kontrast med salt i också :)

  SvaraRadera
 3. Den chokladsåsen var du värd efter den ruschen! :)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.