måndag 10 september 2012

Höstpyssel - en ljungbeklädd ljuskoppHöstmys, måndagsmys, tända ljus blir det ikväll. Igår när jag och min 4-åring var ute i skog och mark och letade efter mysiga saker att ta med hem från naturen, följde bland annat lite ljung och vildäpplen med. Ljungen fäste jag runt en ljuskopp och band ett snöre runtom. Ett tips fick jag från cyberspace, minns tyvärr inte längre var, så jag kan inte länka. Om ni vill göra likadant så tänk på att ljungen på grund av brandrisk inte ska sitta högre upp än kanten på ljuskoppen.

Fina arrangemang, som man bygger upp på t.ex. brickor piggar upp och är en fröjd att titta på. Man kan kombinera allt möjligt! Arrangemanget (översta bilden) står på hallbyrån här hemma.

Nu är det måndagsmys och jag önskar dig en fin start på veckan!

Till en ljungbeklädd ljuskopp behöver du:

 • En ljuskopp
 • Ljung
 • Fiskelina
 • Sidenband

Klipp ljungen till lagom långa kvistar. Lägg några kvistar runt ljuskoppen, vira runt fiskelina och fortsätt fylla på med ljungkvistar tills koppen är ljungbeklädd runtom. Klipp till kvistarna runtom. Knyt ett sidenband runtom.14 kommentarer:

 1. Igår var den lite väl kladdig faktiskt. Men idag är den helt perfekt i konsistensen. :) Så den är med andra ord mycket godare idag. Vit choklad är också gott, men som du säger, inte lika bra konsistent. Tack så mycket för lyckönskningen. :)

  SvaraRadera
 2. Härligt att plocka in naturen som dekoration, ljung är något som det finns mycket av i "vår" skog.

  SvaraRadera
 3. Så fint det blir :) Är tyvärr inte så pysslig... men ibland får man till det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle du inte vara pysslig? Mat och bak kvalificerar väl också till pyssel?

   Radera
 4. Fint! Är dålig på att hämta pynt i skogen...Men igår köpte jag med mig en hel hop med höstväxter till utekrukorna:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Höstväxter till utekrukorna fyller väl samma funktion! Med skillnaden att du måste betala för det. Gratis är gott! :-)

   Radera
 5. Jag gillar också att ta in saker från naturen i hemmet. Blir jättefint och väldigt årstidsanpassat. Det gillar jag.
  Kram Jannike

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jannike - det var faktiskt från dig jag fick inspiration från. Såg att du tagit in och gjort höstfint!

   Radera
 6. Men vilken bra idé att gå ut i skog och mark och leta efter mysiga saker att ta hem. Tänk om jag kan få med min kille på det. Måste testa! Hoppas du också får en mysvecka.

  SvaraRadera
 7. Vad fint det blev!! Att så enkla saker kan bli så fint!!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.