Hej på er ut i måndgskvällen! Har ni märkt vad fort det blir
mörkt nu? Hösten smyger sig på och det märks speciellt på kvällarna.
Jag myser i ljussken, kollar på gårdagens bilder från vår
skärgårdsutflykt och skriver till er. En ny vecka har kickat igång med allt vad det innebär. Bland annat kånkade jag hem veckans matvaror, köpte nya snittblommor och bar på ett tungt
paket. Ni skulle sett när jag promenerade hem med handväska, ryggsäck, två
matkassar, en blombukett och ett stort paket från posten. Det såg ju inte klokt
ut men jag tog mig hem till fots! Och
inget blev kvar på vägen.
Snart lite bilder från gårdagens dagsutflykt till Utö, i
Stockholms skärgård. Vi inhandlade bland annat den klassiska Utölimpan!
Men först får ni ett recept på en inlagd gurksallad /
gurkröra. Den är till skillnad från bostongurkan>>, som jag lagade tidigare, inte
fast i konsistensen utan mer som en sallad skulle man kunna säga. Ett gott
tillbehör till allt möjligt och receptet har jag fått från Min mat och vikts mamma.
Inlagd gurksallad
3 kg västeråsgurka
1 kg gul lök
1 kg strösocker
4 dl ättika
½ dl salt
1 dl hackad dill
½ påse gula senapsfrön
Lägg gurkorna i vatten över natten (diskho eller stor balja)
så är det lättare att skrubba dem rena dagen efter. Riv gurka och lök med mandolin
eller hacka smått. Häll dessa i en stor skål. Mät upp strösocker, ättika och
salt i en kastrull och låt detta värmas upp tills lösningen är flytande. Häll
lösningen i gurk- och lökblandningen. Rör om. Skeda upp röran i väl rengjorda
glasburkar (rena blir de om du diskar de på minst 70 grader i diskmaskin).
Fylkl sedan på med vätskan tills den täcker röran. Förslut burkarna och ställ
kallt. Förvaras kallt.
Gahhhh underbara bilder från skärgården! ja kram från ett mörker i Hjo! höstkram Sofia
SvaraRaderaTack Sofia! Stora kramen!
RaderaÅh nu blev jag sugen på en weekend i skärgård till hösten. Så rogivande
SvaraRaderaJa... håller helt med! Utö är mysigt, liksom Grinda. Vart brukar ni åka?
RaderaLåter lite som när vi är och storhandlar... ryggor, kassar och paket:)
SvaraRaderaRiktigt fina bilder, höstinspiration!
Härligt med fler packåsnor ;-)
RaderaTack för bildkomplimanget!
Mysigt med utflykt!
SvaraRaderaOch jag njuter faktiskt av höstens antågande... allt har sin tid och det är i nuet jag lever! :)
Bra sagt! Låt oss fånga dagen!
RaderaOch nu har det hunnit bli fredag :) Vilken härlig gurksallad, den måste jag testa! Ha en skön fredagkväll!
SvaraRaderaTiden går fort när man har roligt och jobbar mycket. Önskar dig en fin helg Birgit!
RaderaSuperfin gurksallad och mysiga bilder från Utö, påminner mig om att man borde göra en utflykt innan båtarna slutar gå. Bilderna lockade verkligen!Kram!
SvaraRadera