God kväll ute i stugorna!
Hua vilket mörker! Och kallt! En kanna te och en massa ljus
står högt på listan för att fixa riktigt måndgsmys! Det låter som en plan...
På gästernas begäran kommer här receptet på pajen, som jag
bjöd på i lördags. Det är en blåbärspaj med mango och ett smultäcke.
Blåbärspajen är god att piffa till med nektariner, persikor eller just mango!
Detsamma kan man göra med hallonpajen. Och glöm nu inte sirapen, för den
knäckiga ytan!
Blåbärspaj med mango, 1 paj
5 dl blåbär, jag använde frysta
3 dl frysta mangotärningar
2 msk potatismjöl
½ - ¾ dl socker
Smuldeg:
Drygt 1 dl socker
2 ¼ dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
200 gram smör (eller mjölkfritt margarin)
Salt och sirap på toppen
Blanda blåbär, mango, potatismjöl och sockret i en bunke och
häll sedan upp i en smord pajform. Nyp snabbt ihop en smuldeg på socker,
havregryn, vetemjöl och smör och fördela den över bären. Strö över salt eller
flingsalt och ringla på sirap. Jag tog vanligt salt och ljus sirap. Grädda mitt
i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Servera med vaniljglass, grädde eller
vaniljsås/visp.
Spännande kombo mango och blåbär... har jag aldrig testat!
SvaraRaderaKan bara säga att REKOMMENDERAS VARMT att testa det här! Super gott var det!
SvaraRaderaGahhh vad gott : ) med både blåbär och mango mumma kram Sofia
SvaraRaderaVad gott att blanda blåbär med mango!
SvaraRaderaSer gott ut och mango och blåbär är mums!
SvaraRaderaBlåbär och mango ihop låter som en toppenkombo. Två av mina fruktfavoriter.
SvaraRaderaVilken härlig blandning av mango och blåbär. Mums!!
SvaraRaderaBlåbär och mango låter som en spännande kombo! Två av mina favoriter i ett! Perfekt! :-D
SvaraRaderavad gott det låter. Är på jakt efter en god efterätt /onyttigt mellanmål till en fröken som inte tål mjölk eller soya. Kanske kan detta passa och har allt hemma i frysen .
SvaraRaderaTrevlg vecka. Lena från make a haed food.
Älskar mango! Sååå gott! Kan tro att det är gott tillsammans ned blåbär under ett sånt knäckigt täcke, mums!
SvaraRadera