fredag 31 augusti 2012

Skogsbärsmarmelad med balsamvinäger, stjärnanis och kanelFredagsmyyyyys!
Vem det än var som sa att veckan bara har två dagar (måndag och fredag) hade rätt. Den här veckan har det känts precis så. Först var det måndag och sedan helt plötsligt fredag. Det är inte fullt fredagsmys dock, fredagsmys-light kanske. Jag ska nämligen jobba imorgon, så då ska jag se till att vara piggelin! Det hindrar mig dock inte att slösomna i soffan ikväll!
Jag vet inte hur ofta jag ger er order om att testlaga något. Men nu gör jag det! Jag hittade ett så lockande marmeladrecept på nätet, här>>  att jag bara blev tvungen att testa om det blev så gott som det lät. Och det blev det!

Nu ska ni få höra! Blandade skogsbär kokas till en marmelad tillsammans med syltsocker, balsamvinäger, stjärnanis och kanel! Hej och hå så gott till ostar och på en macka! Våga nu inte låta bli detta! För det är en sådan härlig och speciell smak i detta! Jag använde lika delar hallon, blåbär och röda vinbär.

Ha en fin helg! KRAM

Skogsbärsmarmelad med balsamico, stjärnanis och kanel, cirka 6 dl

6 dl skogsbär (t.ex. hallon, björnbär, blåbär, svarta/röda vinbär)
3 ½ dl syltsocker
½ dl balsamvinäger
2 stjärnanis
1 kanelstång (jag tog 1 tsk malen kanel)

Mät upp alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka i 10 minuter på medelvärme. Du ska ta tiden från att det börjar koka. Skumma av sylten, fiska upp kryddorna och häll upp marmeladen i en väl rengjord burk (det får du om du kör burken i diskmaskin på 70 grader). Marmeladen är god till lagrade ostar och på en macka.Det är min man som bakat det ljuvliga brödet! 

9 kommentarer:

 1. Men det där ser gott och spännande ut. Kan jag nog tänka mig att prova. Hoppas du hade en mysig fredag och en bra helg, trots att du måste jobba.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Helgen var mysig! Din med hoppas jag!

   Radera
 2. Vilka spännande smaker =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min tävling =)

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert bröd din man bakat! Marmeladen låter grymt god.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ett snyggo-bröd på resterna av pizzadegen!

   Radera
 4. åh va duktig han är,jösses min man kan inte ens laga mat så lite avis är man.tur att man själv är duktig på de.åh de låter ju jättespännande med dem olika smakerna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att någon i familjen kan! Här hemma är mannen mer kunnig än jag, han jobbar professionellt med matlagning.

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.