torsdag 22 mars 2012

Sweet chili-kyckling med krämig romansallad


Gissa vad jag har hunnit med idag på lunchpromenaden? Se två tussilagon, en hel del blåsippor och en grann fjäril! Det faktum att jag även fick klä av mig jackan halvvägs in på promenaden gör att vi stormar in i våren så det spritter! Härligt!
Idag, tredje dagen av matlådeveckan, lyckades Vår Middag äntligen! Den krämiga romansalladen med druvor, äpplen och lök var supergod och kommer att bli en given sallad som tillbehör till mången middag och säkert även till vårens bufféer. Att någon däremot komponerat ihop en rätt innehållandes både sweet chili-kyckling och en krämig romansallad. Det passar ju inte alls ihop egentligen och får mig att misstänka att någon komponerat rätterna i sömnen eller genom att snurra lyckohjulet. Den där pippin hade blivit gladare att få på sig någon skojigare kryddning än en sweet chili-sås. Sammanfattningsvis alltså; underbart god krämig romansallad och plus i kanten för att denna var den första rätten med grönt tillbehör till middagen!

Ha en fin kväll!

Sweet chili-kyckling med krämig romansallad, 4 portioner

4 dl ris
500 gram kycklingfilé (Vi använde 800 gram)
2 tsk olivolja
1 tsk salt
1 dl sweet chili-sås

1 dl creme fraiche
1 stl rödlök, finhackad
1 st äpple i bitar
120 gram vindruvor, halverade
½ st romansallad
1 tsk citron, pressad saft
½ tsk salt, dra ner lite på saltet i salladen annars blir det för salt
½ tsk svartpeppar

Koka riset enligt anvisning. Klappa in kycklingfiléerna med olja och salt. Lägg dem i en ugnsform och täck med sweet chili-sås. Stek kycklingen på 200 grader i cirka 20 minuter och tills kycklingen håller in innertemperatur på 65 grader.
Blanda creme fraiche, rödlök, äpple, vindruvor och romansallad och citron. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen till kyckling och ris.

4 kommentarer:

  1. MUMMA : ) älskar kyckling i alla dess former kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Salladen lät spännande, undra om frukterna går utesluta/ersätta utan att godheten försvinner? Kycklingen verkar helt i min o mannens smak :)

    SvaraRadera
  3. Visst är det gott med sweetchili marinerad kyckling!

    SvaraRadera
  4. Så härligt det är med alla vårtecken, det finns hopp för värme och sol!
    Krämig romansallad låter väldigt gott, kul det äntligen smakade lite bättre.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.