söndag 25 mars 2012

Mjölkfria våfflor

Våffeldagen och den obligatoriska våfflan är uppäten! Här nedan har ni ett recept på mjölkfria våfflor!

Klassiska våfflor, mjölkfria

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
salt
3 dl havremjölk
3 dl Oatly iMat
2 ägg
1 dl flytande mjölkfritt margarin

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ner mjölk och iMat i mjölblandningen. Tillsätt äggen. Häll margarinet i smeten. Rör och grädda i våffeljärn. Jag brukar pensla järnet lite också. Vi åt våfflorna med glass (Oatly har en mjölkfri), färska jordgubbar och Ohoj chokladsås (den är också mjölkfri). Det är gott att pudra på lite florsocker också!

1 kommentar:

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.