Dessutom receptet på färsbiffarna, som fick bli vår söndagsmiddag! Ni fick ju tjuvkika igår på ingredienserna på bloggens Facebook-sida. Sen blev jag så sänkt där på kvällen att jag inte orkade ta tag i ett inlägg. Kan ni gissa vilka underverk två Alvedon och en god natts sömn kan göra? Massor! Jag vaknade nämligen utsövd och utan huvudvärk! Härligt!
Inspiration till färsbiffarna hittade jag hos Kryddburken.
Ber om ursäkt för mina urusla färsbiffsbilder, batteriet på kameran sjöng på sista versen och ljuset spelade mig ett spratt.
Önskar er en härlig måndag kväll och en bra start på veckan!
PS. Givetvis är det tillåtet med måndagsmys även denna måndag!
Ostfyllda färsbiffar, cirka 20 stycken
Färssmet:
1 kg blandfärs
2 ägg
¾ dl ströbröd
1 dl Oatley iMat (eller vanlig grädde om ni tål det)
2 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
2 krm svartpeppar
2 tsk grillkrydda
1 msk paprikapulver
salt
Fyllning:
Osttärningar (jag använde två olika - chevre och en mozzarellaliknande mjölkfri ost)
Blanda ihop ingredienserna till färssmeten. Provstek en liten bit färs så att du vet om du behöver öka på någon krydda eller salt. Skopa upp bollar med ett ½-dl mått och forma till biffar. Doppa händerna i vatten för att lättare kunna forma biffarna. Tryck ner en osttärning i varje biff. Lägg upp på en plåt (bakplåtpappersklädd eller smord) och tillaga på 175 grader i cirka 25 minuter. Ta ut en biff och kolla så att den är klar.
Smördegslindad snacksalami (bitar av ölkorv går också bra). Grädda i cirka 15 minuter på 200 grader. Och servera med dipp! Mums mums! |
Och så en citron pannacotta. Icke halv-fabrikat utan hemmagjord. Serverad ur ett litet bålglas, perfekt med små desserter. |
Mmm så gott de ser ut! Det borde ju funka lika bra fast jag bara utesluter själva tomatpuren ? :)
SvaraRaderaVart brukar ni handla när ni handlar oftast mjölkfria produkter? Tycker här hemma har alla butiker väldigt liten sortiment, iaf när det gäller ostar och sånt.. o nu börjar även många mjölkfria yoghurt också försvinna :(
Allt ser gott ut kram Sofia
SvaraRaderaSå mycket gottit! Synd på pralinerna :-( Jag tänkte också gör ostfyllda biffar någon dag nu. Är så gott.
SvaraRaderaVilken lyxhelg! Smart med ost i färsbiffarna, det ska jag laga vid tillfälle. Nostalgivarning på blå/turkosa glastallriken - såna har min mamma och vi åt alltid fina desserter på dem när jag var liten!
SvaraRaderaMys hela veckan lång, så vill vi ha det:) Trist när det blir som det blev med pralinerna... mindre mysigt:(
SvaraRaderaMin mat och vikt: Javisst, utan tomatpuré går säkert hur bra som helst! De bästa mjölkfria produkterna hittar man nog på ICA Maxi men även vanliga ICA, Willyes och Konsum har bra sortiment.
SvaraRaderaSofia: Tack!
Remsan: Ja, visst är det! Såg att du gjort mumsiga quornbiffar!
Fröken Dill: Nostalgivarning javisst. Hoppas din mamma har sina kvar. De är mycket värda numera. Dessutom har Iiittala börjat med en nyproduktion av serien i pastellfärger.
Mårtenssons kök: Hiss och diss, livets gång!
Hej! Funkar det lika bra med vanlig nötfärs, 10%?
SvaraRaderaHej Jenny! Ja, det ska ju gå bra. Tänk på att blandfärsen är fetare och ger därför något mjukare och saftigare biffar. Men använd riktig grädde (40%) så blir säkert biffarna saftiga ändå. Lycka till!
Radera