tisdag 28 februari 2012

Grötfrukost och juicetest

God morgon finingar! Upp och hoppa! Här är frukosten uppäten och det är snart dags att åka till jobbet!
Här har ni en som äter två mackor och en kopp te till frukost varje vardagsmorgon. Eller åtminstone åt. Jag ska försöka bryta den trenden som jag för jämnan halkar tillbaks i. Havregrynsgröt är ju riktigt gott! Jag åt det jämt när jag var gravid och hade ordentliga cravings! Imorse blev det havregrynsgröt igen. Nu när jag har en 1 ½-åring här hemma som fullkomligt slukar i sig gröttallriken finns det ju en till anledning att ställa sig vid spisen och koka gröt. Den kräver dock sin topping tycker jag. Favoriten är pärontärningar och kanel eller rivet äpple med kanel. Morgonens topping blev extra lyxig – rårörda jordgubbar!

 Teet tänker jag inte vara utan. Dessutom skulle jag lyxa till med en äppeljuice som jag fått varuprov på eftersom det är en nyhet. Det är en ekologisk ”GOD MORGON”-juice som tillverkas av Rynkeby, en äppeljuice som är ”cloudy”. Förhoppningarna var stora, då min favoritjuice är en cloudy äppeljuice från Tropicana. Denna juice lyckades dock inte leva upp till mina skyhöga förväntningar. Det blev magplask. Smaken är så söt att tungan krullar sig såhär på morgonkvisten. Detta är betyget från en kräsen juicedrickare. Resten av familjen, som dök upp vi frukostbordet en stund senare, drack glatt av juicen och hade inga som helst invändningar på den. Mer syra och mindre sötma skulle jag ha gjort mig mer nöjd!

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset om joicen den hoppar jag över ; ) för sött är inte bra! kram Sofia

    SvaraRadera
  2. va duktig du är,själv äter ja inte den hälsosammaste frukosten.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.