måndag 13 februari 2012

Innehållet i veckans matkasse!

 Hallå på er! Hur har ni det? Hoppas veckan har kickat igång bra!

Måndag – en speciell måndag! Idag kör vi nämligen igång med matkasse-veckan! Jag fick en matkasse från en tävling innan jul och har inte hunnit testa den. Nu behövs dock inspiration mer än någonsin känner jag. Det är ju bara det gamla vanliga som åker ner i kundvagnen. Jag vill påpeka att denna matkasse-vecka på bloggen inte på något sätt är på uppdrag av just ICA utan det här gör jag för att jag tycker att det är roligt och vill dela med mig av denna erfarenhet. Hoppas att det uppskattas!
Välkommen till matkasseveckan!

Vi börjar med lite basfakta:
Detta är en matkasse från ICA som heter Inspiration. Den kostar 695 kronor och hämtas från den lokala ICA-handlaren. Kassen är färdigpackad så det är bara att bära den hem.

Veckans meny ser ut så här:

Måndag
Dansk sjömansbiff på kyckling med jordärtskocka och krispig rädissallad

Tisdag
Fläskkotlett menuier med romanescosås och sockersaltad rödlök
Dessert – Chokladcremé med limemarinerade hallon

Onsdag
”Seafood” med nudlar och pak choy i ingefärsbuljong

Torsdag
Merquez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

Fredag
Halstrad torsk med grape- och fänkålssallad

Min första reaktion är att detta inte är vad vi brukar äta. Men det är lite småspännande med flera ingredienser som inte så ofta åker ner i vår kundvagn. Sedan ploppar en gigantisk fråga i mitt huvud; vad ska barnen säga? Som helhet känns det som en ganska bra meny! Inspirerande!

Matkassens innehåll:
Maten var nedpackad i två papperkassar och en plastkasse med frysvaror. Jag plockade upp innehållet och lade ut på köksbordet för att få en överblick. Reaktion – mycket mat! Mängden grönsaker är också imponerande. Hur ska vi lyckas leka så här mycket kanin? Jag är lite orolig för att grönsakerna ska skrumpna i kylskåpet och att jag ensam får offra mig och äta dem. Dessutom hade jag nog föreställt mig att det skulle vara snålt med ingredienser men det får jag nog ta och äta upp med en gång. Vi kommer att bli mer än mätta och det kommer dessutom att bli över till en matlåda åt mig och säkerligen blir det lite rester också.


Kylda varor
400 gram kycklingfärs
3 dl vispgrädde
ca 600 g kotlett, benfri
1 paket fetaost, ekologisk
2x3 dl gräddfil
1 burk räkor i lake
2 paket merguez-korv

Frysta varor
1 paket hallon, 225 gram
400 gram frysta ärter, ekologiska
2x400 gram torsk
350 gram skaldjursmix

Torra varor
1 flaska lättöl
1 paket pasta, tagliatelle Barilla
1 burk grillad paprika, Zeta
1 påse mandelspån
100 gram mjölkchoklad, Fazer
1 paket risnudlar, Santa Maria

Frukt och grönt
300 gram jordärtskockor, ekologiska
4 morötter
1,4 kg potatis
1 purjolök
1 gul lök
1 knippe rädisor
1 påse spenat
1 påse bistrosallad
2 rödlökar
2 lime
ca 100 g kastanjechampinjoner
2 pak choy
1 blomkål
1 kruka mynta
1 fänkål
1 gul paprika
1 blodgrape
1 bit ingefära
4 kommentarer:

 1. Oj, ser ut att vara hur mycket mat som helst! Ska bli spännande att läsa vad du/ni tycker om maten. Förutsätter lite fräckt här att du bloggar om den :)

  SvaraRadera
 2. Åh vad spännande att du redovisar, har alltid varit nyfiken men inre vågat testa pga allergi... nu har jag ju chansen se lite om de går modifiera om recepten!

  SvaraRadera
 3. Mycket spännande! Jag kan tyvärr inte beställa matkasse då jag inte funnit någon som levererar helvegetariska menyer (ännu)!
  Tisdagens efterrätt lät god mmmm!

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt att få hem den där matkassen och packa upp det man inte själv planerat menyn till, inte själv skrivit upp på handellappen, inte själv stoppat ner i kundvagnen och i ditt fall inte ens själv betalat :oD. Jag tycker att det har känts som att vi fått mycket för pengarna när vi testat ICAs matkasse.

  Hoppas ni är nöjda!

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.