tisdag 28 februari 2012

Potatisplättar

Hoppas att ni har det bra! Kanske har ni börjat få lite vårkänslor? Jag känner vår i luften, en härlig känsla! Idag har jag jobbat (som vanligt) medan mannen varit hemma och tagit hand om barnen, varav den ene är febrig men vägrar själv inse det. Enklare så! Varför vältra sig i sjukdomar - bra inställning! Hoppas att febern är snabbt övergående och att vi andra klarar oss. Nästa vecka vill vi ju vara pigga och alerta när vi har sportlov! Det siktar vi på!

 Här kommer ett recept där man kan ta tillvara på rester! Överblivet mos blir till potatisplättar med en härligt krispig yta! Till potatisplättarna kan man bräcka kassler. I brist på lingonsylt fick vår middagsrätt sällskap av en röd vinbärssylt. Kan man ta lingonsylt eller vinbärsgelé så kan man ta vinbärssylt också!
Inte mycket till recept men en liten fingervisning i varje fall.

Potatisplättar

Överblivet potatismos
Ägg, svårt att säga hur många men moset ska inte bli alltför rinnigt
ev. salt och peppar
Smör eller margarin till stekning

Blanda mos och ägg. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp smöret i en plättlägg (stekpanna går också bra) och klicka i moset. Stek potatisplättarna gyllene på bägge sidorna. Servera med t.ex. bräckta kasslertärningar och lingonsylt/vinbärssylt.


2 kommentarer:

  1. Sällan det blir mos över när vi gör det. Oavsett om jag tar i. Älskar mos!!
    Härligt med sportlov. Eller, det har jag ju hela tiden nuförtiden:)

    SvaraRadera
  2. Vårkänslor absolut! Fåglarna kvittrar så härligt, vårblommor i rabatteran och 10 plusgrader på termometern, det går liksom inte att undvika vårkänslor då:)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.