onsdag 15 februari 2012

Chokladcrème med limemarinerade hallon

 Jag blev glatt överraskad när jag upptäckte att det ingick en dessert i matkassen. Och den passade ju perfekt att laga till just idag på alla hjärtans dag. Smidig och enkel är ju ledordet hos mig, ett kriterium som denna efterrätt uppfyller. Dessutom en perfekt dessert för er som inte tycker om alltför söta efterrätter. De limemarinerade hallonen smakar piggt och fräscht. Chokladcrèmen känns inte heller den för tung, då den är gjord på gräddfil. Och det bästa av allt, chokladen är Fazers blå mjölkchoklad – min favorit! Mer enkla och smidiga desserter åt folket!

Chokladcrème med limemarinerade hallon, 4 portioner

100 gram mjölkchoklad, Fazer blå
2 dl gräddfil
2 dl hallon
1 msk socker
Skalet av 1 lime

Smält chokladen i vattenbad. Rör försiktigt ned gräddfilen. Häll upp i portionsglas, som du ställer i kylen i minst 1 timme. Mixa 1 dl hallon med sockret och sila den sedan. Blanda limeskalet med den andra decilitern hallon. Servera chokladcrèmen med hallonsåsen och de marinerade hallonen. Jag dekorerade med lite riven vit choklad också!


10 kommentarer:

 1. Tack för receptet på Chevrépastan och ursäkta att jag inte länkade till dig, men jag hade som sagt var glömt bort var jag hade hittat receptet. Jag kollar runt på massa olika matbloggar och ibland blir det så här...
  Desserten här ovanför ser supergod ut!

  SvaraRadera
 2. Mmm låter gott och att det är enkelt är bara ett stort plus!

  SvaraRadera
 3. Oh jösses vilken god dessert! Choklad och hallon är ju ren och ljuv kärlek;-D

  SvaraRadera
 4. åh låter gott och enkelt.. lägger i mina favoriter för att testa :))

  SvaraRadera
 5. Åh den här måste jag prova till helgen!
  //Lena

  SvaraRadera
 6. Jag brukar göra en liknande dessert på sommaren fast med crème fraîche och servera med jordgubbar. Mycket gott. Ska testa med gräddfil, blir lite mindre fet på så vis. Gottit!

  SvaraRadera
 7. Hej! Var med & TÄVLA om en ”My Little Cupcake” på min blogg ♥
  http://muzicmecupcake.blogg.se/2012/february/tavling-i-samarbete-med-sockerflinga.html

  Kramis ♥

  SvaraRadera
 8. Mmm enkel och god dessert som inte är superfet. Helt klart något för oss. Tack för tipset.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.